Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Σε ανοδική τροχιά από την αρχή του έτους οι τέσσερις «επιτηρούμενες» ελληνικές ναυτιλιακές
[MonoNews]: Σε ανοδική τροχιά από την αρχή του έτους οι τέσσερις «επιτηρούμενες» ελληνικές ναυτιλιακές

[MonoNews]: Σε ανοδική τροχιά από την αρχή του έτους οι τέσσερις «επιτηρούμενες» ελληνικές ναυτιλιακές

Ανοδική πορεία ακολουθούν κατά πλειοψηφία από την αρχή του έτους οι τέσσερις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, Danaos Corporation (DAC $0,9157), Performance Shipping (DCIX $0,93), Euroseas Ltd (ESEA $0,68) και Top Ships (TOPS $0.8588), οι οποίες έχουν λάβει προειδοποίηση από τα χρηματιστήρια NASDAQ και NYSE, για συμμόρφωση με τον κανονισμό των δύο αγορών που αφορά στο minimum bid , προκειμένου να μη διαγραφούν από το ταμπλό.

Πιο συγκεκριμένα, οι μετοχές των εταιρειών Performance Shipping, Danaos Corporation και Top Ships, συμφερόντων των εφοπλιστών Συμεών Παληού , Γιάννη Κούστα και Ευάγγελου Πιστιόλη, παρουσιάζουν, από τις 31 Δεκεμβρίου, άνοδο 40,63%, 25,33% και 4,76% αντίστοιχα. Η Euroseas Ltd (ESEA), συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα , έχει κινηθεί πτωτικά κατά 1,86%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η απόδοση του NASDAQ, στον οποίο είναι εισηγμένες όλες πλην της Danaos Corp, βρίσκεται στο 15,09% για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Το πρόβλημα φαίνεται να ξεκίνησε από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, ταυτόχρονα δηλαδή με τη μεγάλη πτώση των αμερικανικών αγορών, που οδήγησε σε ραγδαίες απώλειες σε όλους τους κλάδους.

Οι τιμές των συγκεκριμένων εταιρειών, που είχαν ήδη χάσει μεγάλο τμήμα των κεφαλαιοποιήσεών τους μέσα στο 2018, συνέχισαν την πτώση τους μέχρι τα τέλη του έτους και τα «μαύρα» Χριστούγεννα που σημάδεψαν το αμερικανικό χρηματιστήριο, αγγίζοντας ταυτόχρονα περίπου τα ιστορικά χαμηλά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!