Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ανοδικά στο ντεμπούτο του το εταιρικό ομόλογο της Coral
[MonoNews]: Ανοδικά στο ντεμπούτο του το εταιρικό ομόλογο της Coral

[MonoNews]: Ανοδικά στο ντεμπούτο του το εταιρικό ομόλογο της Coral

Ανοδικά κινείται το εταιρικό ομόλογο τηςCoral, θυγατρικής της Motor Oil , καθώς στο ντεμπούτο της ομολογιακής έκδοση των 90 εκατ. ευρώ, η τιμή του έφθασε στο 100,695 σημειώνοντας άνοδο 0,69% με διακίνηση 3,565 τεμαχίων. Η έκδοση της Coral φέρει κουπόνι 3% και οι ομολογίες είναι των 1000 ευρώ.

Το ύψος της έκδοσης του ομολόγου είναι 90.000.000€, με 90.000 προσφερόμενα ομόλογα. Το πενταετές ομόλογο έχει επιτόκιο 3%. Κύριοι ανάδοχοι είναι η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο πρόεδρος του ΧΑΑ, Σωκράτης Λαζαρίδης, σχολίασε κατά την έναρξη της συνεδρίασης: «Είναι τιμή μας που έχουμε τη διοίκηση της Coral σήμερα σε μία σημαντική στιγμή της, την έκδοση εταιρικού ομολόγου».

Την ελπίδα του η Coral να ακολουθήσει τα βήματα της Motor Oil μελλοντικά, εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης, κατά την εκδήλωση στο ΧΑ για την εισαγωγή των νέων ομολόγων. Ο κ. Τζαννετάκης ευχαρίστησε τους επενδυτές, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τους αναδόχους.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση σε μικρότερες εταιρείες, ώστε να μπούνε στη διαδικασία έκδοσης ομολόγων, ενώ με τη σειρά του ευχαρίστησε τους επενδυτές και αναδόχους.

To όνομα της Coral πρόκυψε μετά από την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Sell Hellas από τη Μότορ- Όιλ, τον Ιούλιο του 2010, έναντι 88,4 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!