Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ανατροπή! Θ. Αγγελόπουλος – Α. Αλαφούζος: Ναυάγιο για ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά deals;
[MonoNews]: Ανατροπή! Θ. Αγγελόπουλος – Α. Αλαφούζος: Ναυάγιο για ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά deals;

[MonoNews]: Ανατροπή! Θ. Αγγελόπουλος – Α. Αλαφούζος: Ναυάγιο για ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά deals;

Θεόδωρος Αγγελόπουλος, επιχειρηματίας και εφοπλιστής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ένα από τα μεγαλύτερα εγχώρια ναυτιλιακά deals μεταξύ των εφοπλιστών Αριστείδη Αλαφούζου  και Θεόδωρου Αγγελόπουλου , καθώς πηγές της αγοράς υποστηρίζουν ότι η συμφωνία εξαγοράς των δύο τελευταίων δεξαμενόπλοιων της Metrostar Management από τη Glafki Maritime Company ναυάγησε.

Ειδικότερα, η συμφωνία “κολλάει” στο γεγονός ότι η τιμή πώλησης των δύο δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου VLCC – η οποία κυμαίνεται περίπου στα 80 εκατ. για το καθένα – κρίνεται “πολύ χαμηλή”.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν  τη ναυτιλιακή του κ. Αλαφούζου  να συνεχίζει τις προσπάθειες εξεύρεσης “κοινού τόπου” ώστε να μην καταρρεύσει το σημαντικό αυτό deal. Στο μεταξύ, τα δύο δεξαμενόπλοια παραμένουν διαθέσιμα στην αγορά, με το ενδεχόμενο να τα διεκδικήσει κάποιος άλλος αγοραστής – ακόμα και ξένη εταιρεία – να είναι πολύ μεγάλο.

Αριστείδης Αλαφούζος, εφοπλιστής

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι τα δύο αυτά VLCCs, όπως είχε γράψει το mononews.gr στις 14 Οκτωβρίου , επρόκειτο να τα εξαγοράσει ο κ. Αλαφούζος στην τιμή των 83-84 εκατ. δολαρίων το καθένα (το σύνολο της εξαγοράς θα κυμαίνονταν περίπου στα 170 εκατ. δολάρια), με τη συμφωνία ανάμεσα στους δύο άντρες να θεωρείται σχεδόν ολοκληρωμένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!