Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ανατροπή στις εισφορές 250.000 μισθωτών με «μπλοκάκια»
[MonoNews]: Ανατροπή στις εισφορές 250.000 μισθωτών με «μπλοκάκια»

[MonoNews]: Ανατροπή στις εισφορές 250.000 μισθωτών με «μπλοκάκια»

Ανατροπές φαίνεται πως κρύβει ο συμψηφισμός των εισφορών του 2017 για ασφαλισμένους που εκτός από το ελεύθερο επάγγελμα ασφαλίζονται και ως μισθωτοί αμειβόμενοι με «μπλοκάκια» (δελτίο παροχής υπηρεσιών). Τα νέα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ αναμένεται να αναρτηθούν περίπου στα μέσα Οκτωβρίου και αφορούν τουλάχιστον 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που έχουν όμως, παράλληλα και μισθωτή απασχόληση. Η διαδικασία συμψηφισμών διενεργείται καθώς ο υπολογισμός των εισφορών έγινε με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι του 2016.

Συγκεκριμένα όσοι παραλλήλως απασχολούμενοι δήλωσαν το 2016 υψηλότερα εισοδήματα από το ελεύθερο επάγγελμα σε σύγκριση με το 2015, εντός του επόμενου μήνα θα λάβουν ειδοποιητήρια από τον ΕΦΚΑ που θα τους καλούν να πληρώσουν τη διαφορά.

Αντίθετα όσοι δήλωσαν το 2016 χαμηλότερα εισοδήματα από το ελεύθερο επάγγελμα σε σύγκριση με το 2015, θα λάβουν πιστωτικά ειδοποιητήρια και θα πρέπει να λάβουν πίσω στον τραπεζικό τους λογαριασμό την διαφορά που δικαιούνται.

Για τα χρεωστικά ειδοποιητήρια θα προβλεφθούν σύμφωνα με πληροφορίες πέντε ισόποσες δόσεις, ενώ για τα πιστωτικά ειδοποιητήρια, θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στον ΕΦΚΑ ώστε το πιστωτικό υπόλοιπο να παραμείνει στον ασφαλιστικό τους λογαριασμό και να συμψηφίζεται με μελλοντικές εισφορές.

Η πρώτη δόση υπολογίζεται ότι θα πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ η πέμπτη και τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!