Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 16 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Ανατροπές στην εκπαίδευση: Όλες οι αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο
[MonoNews]: Ανατροπές στην εκπαίδευση: Όλες οι αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο

[MonoNews]: Ανατροπές στην εκπαίδευση: Όλες οι αλλαγές από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο

Κατατέθηκε τελικά στη Βουλή χθες Τρίτη το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΠΔΑ και η συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου. Στο νέο πανεπιστήμιο, που όπως είναι ήδη γνωστό προκύπτει από την συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και που διαμορφώνεται με «αποκλειστικό γνώμονα ακαδημαϊκά κριτήρια», όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση, θα φοιτούν 24.119 φοιτητές, σε 26 τμήματα.

Ακόμη, το ΠΔΑ «κληρονομεί» από τα απορροφώμενα ΤΕΙ περίπου 60 θεσμοθετημένα ερευνητικά εργαστήρια, ενώ παράλληλα θα λειτουργούν σε αυτό διετή προγράμματα σπουδών, για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

«Αποθετηρίου Τίτλων Σπουδών»

Στο νομοσχέδιο, εξάλλου, προβλέπεται (άρθρο 16) η δυνατότητα δημιουργίας ενός «Αποθετηρίου Τίτλων Σπουδών», ενός ηλεκτρονικού συστήματος πιστοποίησης της γνησιότητας, δηλαδή, όλων των ακαδημαϊκών τίτλων για όλα τα ΑΕΙ της χώρας και για τα αντίστοιχα πιστοποιητικά του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).

Μετεγγραφές – Ενιαίος Αριθμός Εκπαίδευσης

Επίσης, περιλαμβάνεται στις διατάξεις του σχεδίου νόμου (άρθρο 17) η διευκόλυνση των μετεγγραφών αδερφιών που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η διάταξη (άρθρο 18) που αφορά στον «Ενιαίο Αριθμό Εκπαίδευσης». Πιο συγκεκριμένα, καθιερώνεται ενιαίος αριθμός εκπαίδευσης για κάθε πολίτη που έχει εισαχθεί σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης στη χώρα και αντικαθιστά τους ισχύοντες αριθμούς μητρώου που χρησιμοποιούνται στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!