Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Oι ανατροπές που έχει φέρει η «αιματοχυσία» στις τράπεζες: Η έκπληξη της Eurobank και η «θυσία» της Εθνικής
[MonoNews]: Oι ανατροπές που έχει φέρει η «αιματοχυσία» στις τράπεζες: Η έκπληξη της Eurobank και η «θυσία» της Εθνικής

[MonoNews]: Oι ανατροπές που έχει φέρει η «αιματοχυσία» στις τράπεζες: Η έκπληξη της Eurobank και η «θυσία» της Εθνικής

Μόνο λίγο από το άφθονα χαμένο αίμα τους στο χρηματιστήριο έχουν καταφέρει να πάρουν πίσω οι τράπεζες… Στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις και παρά το χθεσινό το χθεσινό «άδειασμα» που έφερε τα πάνω κάτω, στη λήξη των συναλλαγών, οι αποτιμήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ενισχύθηκαν κατά 400,1 εκατ. ευρώ.

Όμως, η συγκριτικά ισχνή αυτή ανοδική αντίδραση σε ποσοστό 7,1%, θα πρέπει να έχει και συνέχεια, προκειμένου να δημιουργηθούν βάσιμες προϋποθέσεις για τον περιορισμό των μεγάλων απωλειών στις τράπεζες. Κάτι τέτοιο βέβαια αποτελεί ανοικτό ερώτημα, καθώς οι ισορροπίες παραμένουν εύθραυστες ανάμεσα στα διεθνή Funds, τα οποία αυτοδίκαια αποτελούν τον κινητήριο μοχλό των εξελίξεων. Προς τη μία, η την άλλη κατεύθυνση.

Αμέσως μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του εφετινού πρώτου εξαμήνου, στα τέλη Αυγούστου, οι τράπεζες δέχθηκαν τα ισχυρά πυρά των πωλητών. Απόρροια των οποίων ήταν να καταγραφεί μεγάλη πτώση 27,4%, η οποία και απομείωσε τη χρηματιστηριακή τους αξία, κατά 2,087 δις ευρώ. Στο τετράμηνο που είχε προηγηθεί, δηλαδή από τις 30 Απριλίου έως τις 30 Αυγούστου, άλλο ένα 26,5%, με την κεφαλαιοποίησή τους να μειώνεται κατά 2,751 δις ευρώ.

Σε όλη τούτη τη διαδρομή της (υπερβολικής για πολλούς) αμφισβήτησης των τραπεζών, υπήρξαν και διακριτά σημεία στην επί μέρους χρηματιστηριακή συμπεριφορά τους. Με τη Eurobank, στην οποία τη θέση του CEO κατέχει ο Φωκίων Καραβίας, να συνιστά την έκπληξη, τηρουμένων των αναλογιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!