Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Ανασκευάζει η Κομισιόν: Ο Γιοχάνες Χαν δεν μίλησε για αλλαγή των ελληνοαλβανικών συνόρων, αλλά για την ΑΟΖ
[MonoNews]: Ανασκευάζει η Κομισιόν: Ο Γιοχάνες Χαν δεν μίλησε για αλλαγή των ελληνοαλβανικών συνόρων, αλλά για την ΑΟΖ

[MonoNews]: Ανασκευάζει η Κομισιόν: Ο Γιοχάνες Χαν δεν μίλησε για αλλαγή των ελληνοαλβανικών συνόρων, αλλά για την ΑΟΖ

Να ανασκευάσει επιχειρεί η Κομισιόν μετά τον σάλο που προκάλεσε ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν με τη δήλωσή του περί αλλαγής συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας.

Ο επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν μίλησε, συγκεκριμένα, για αναδιάρθρωση των ελληνοαλβανικών συνόρων, «εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας».

Σε ομιλία του σε think-tank, ο Γιοχάνες Χαν, παρουσία μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Ν. Ντιμιτρόφ, αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ και μίλησε για τις διαπραγματεύσεις για την συμφωνία Αθηνών-Τιράνων.

«Νομίζω είδαμε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, και εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» ανέφερε ο Γιοχάνες Χαν και συνέχισε:

«Συνεπώς εδώ χρειαζόμαστε ηγεσία, αλλά χρειαζόμαστε και την ηγεσία για να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις κοινωνίες».

«Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη νοοτροπία για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην πορεία προς την Ευρώπη», κατέληξε ο επίτροπος.

Ενώ, όμως, στο βίντεο από την ομιλία του στο think tank «Chatam House», ο επίτροπος Διεύρυνσης μιλάει ολοκάθαρα για «τροποποίηση συνόρων», σε γραπτή απάντηση στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος, η εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρινίζει ότι δεν εννοούσε «αλλαγή συνόρων» («restructuring of borders” στα Αγγλικά) αλλά αναφερόταν στις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις Αθήνας – Τιράνων για τον προσδιορισμό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης ανάμεσα στις δύο χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!