Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Ανάλυση-σοκ για τη στερλίνα. Στο 1 προς 1 με το ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου
[MonoNews]: Ανάλυση-σοκ για τη στερλίνα. Στο 1 προς 1 με το ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου

[MonoNews]: Ανάλυση-σοκ για τη στερλίνα. Στο 1 προς 1 με το ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου

Οι προβλέψεις για τη στερλίνα δεν είναι και τόσο ευχάριστες – βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον – καθώς δεν πρόκειται να ανακάμψει από τα ιστορικά χαμηλά που καταγράφει, λίγους μήνες πριν την εκπνοή του 2016, σύμφωνα με την UBS. Βέβαια, σε σχετική ενημέρωση του αναλυτή της ελβετικής τράπεζας, Dean Turner, προς τους επενδυτές επισημαίνεται ότι η ελκυστικά “φθηνή” – για την ώρα – στερλίνα, μπορεί να καταρρέει έναντι του ευρώ και του δολαρίου , όμως, θα καταφέρει τελικώς να αψηφήσει τις δυσοίωνες προβλέψεις και να ανακάμψει.

Το βρετανικό νόμισμα εδώ και καιρό – για την ακρίβεια από την ημέρα που το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε υπέρ του Brexit – καταγράφει ραγδαία πτώση, γεγονός που κάνει τους επενδυτές να το εγκαταλείπουν ο ένας πίσω από τον άλλο.

Ενδεικτικό είναι ότι τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ και διαπραγματεύονταν κάτω από το 1,10 ευρώ, ενώ υποχώρησε στα 1,22 δολάρια – συνολικά έχει καταγράψει πτώση της τάξεως του 20% από την ψήφο του Brexit ως σήμερα, γεγονός που βάζει τη στερλίνα στη λίστα με τα νομίσματα με τις χειρότερες επιδόσεις για το 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!