Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Αναδρομικά: Πόσο θα περιμένουν οι συνταξιούχοι για την απόφαση της επιστροφής
[MonoNews]: Αναδρομικά: Πόσο θα περιμένουν οι συνταξιούχοι για την απόφαση της επιστροφής

[MonoNews]: Αναδρομικά: Πόσο θα περιμένουν οι συνταξιούχοι για την απόφαση της επιστροφής

Στη μάχη της διεκδίκησης για την επιστροφή των κομμένων δώρων και των παρακρατήσεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, έχουν ριχθεί περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι προκαλώντας πανικό στο υπουργείο Εργασίας το οποίο με εκ νέου προσφυγή στο ΣτΕ, θα προσπαθήσει να καθυστερήσει έως και 2-3 χρόνια την υπόθεση των αναδρομικών. Στόχος του υπουργείου είναι να αποφύγει το ενδεχόμενο πληρωμής του συνόλου των αναδρομικών κάτι που θα σήμαινε την εκταμίευση του αστρονομικού ποσού των 8 δισ. ευρώ βάζοντας βόμβα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος.

Την ίδια ώρα άλλες επτά υποθέσεις που εκδικάστηκαν πρόσφατα δικαιώνουν πρωτόδικα τους συνταξιούχους που διεκδικούν την επιστροφή των κομμένων δώρων και των περικοπών οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές .

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη δικαίωση 42 συνταξιούχων του ΝΑΤ (ομαδική αγωγή) στον καθένα από τους οποίους επιδικάστηκε ποσό 6.000-7.000 ευρώ. Και σ΄αυτή την περίπτωση ο ΕΦΚΑ άσκησε έφεση , παρά την πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το οποίο υπέδειξε στον ΕΦΚΑ να μην ασκήσει έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ.

Κύκλοι του υπουργείου εργασίας σχολιάζοντας τη γνωμοδότηση τόνισαν ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένο ότι οποιαδήποτε απόφαση επιδικάζει ποσά από τον Ιούλιο του 2015 και εντεύθεν δεν θα εφεσιβάλλεται. Κάθε υπόθεση έχει ειδικά χαρακτηριστικά και θα εκτιμάται κατά περίπτωση».

Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Τάσος Πετρόπουλος από τη μία πλευρά αποτρέπει τους συνταξιούχους να υποβάλλουν αγωγές, επισημαίνοντας ότι θα καταβληθούν τα ποσά εφόσον βέβαια κριθεί οριστικά το ζήτημα από το Συμβούλιο της Επικρατείας και από την άλλη διευκρινίζει ότι μόνο όσοι συνταξιούχοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη θα λάβουν τα αναδρομικά των συντάξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!