Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Αμήχανες εξηγήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών για το «φιάσκο» με την ελάφρυνση των capital controls
[MonoNews]: Αμήχανες εξηγήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών για το «φιάσκο» με την ελάφρυνση των capital controls

[MonoNews]: Αμήχανες εξηγήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών για το «φιάσκο» με την ελάφρυνση των capital controls

Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

Εξηγήσεις επιχειρεί να δώσει το Υπουργείο Οικονομικών για την αποκάλυψη πως με το λογιστικό τρικ στα capital controls στο χρονικό όριο ανάληψης των μετρητών (από εβδομάδες σε ημερολογιακό μήνα), αντί να αυξάνεται – όπως επιχειρήθηκε να εμφανιστεί – το όριο ανάληψης, στην ουσία μειώνεται σε ετήσια βάση κατά 240 ευρώ.

Στην μακροσκελή ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να εξηγήσει πως λειτουργούν τα capital controls με το νέο σύστημα, χωρίς ωστόσο να εξηγεί στην ουσία της το πρόβλημα που προκύπτει.

Αντίθετα, καταλογίζει στα ΜΜΕ άγνοια της ουσίας του ζητήματος και της φάσης της διαδικασίας στην οποία βρισκόμαστε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείο Οικονομικών:

Η Υπουργική Απόφαση για την περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την πλήρη απελευθέρωσή τους, όπως έχει ήδη περιγραφεί στον οδικό χάρτη που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών στις 15 Μαΐου 2017.

Παράλληλα, είναι αποτέλεσμα της αλλαγής κλίματος στην ελληνική οικονομία μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου και των θετικών εξελίξεων που ακολούθησαν.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις σχετικά με την Υπουργική Απόφαση φανερώνουν άγνοια της ουσίας του ζητήματος και της φάσης της διαδικασίας στην οποία βρισκόμαστε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!