Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Άμεση προκήρυξη του νέου «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον»-Στις 60.000 οι ωφελούμενοι
[MonoNews]: Άμεση προκήρυξη του νέου «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον»-Στις 60.000 οι ωφελούμενοι

[MonoNews]: Άμεση προκήρυξη του νέου «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον»-Στις 60.000 οι ωφελούμενοι

Την «άμεση προκήρυξη» του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», ανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχάλης Βερροιόπουλος, στην ομιλία του στο αναπτυξιακό – επενδυτικό φόρουμ «Εξοικονόμηση Ενέργειας – Επενδύοντας στο Ευρωπαϊκό Όραμα», το οποίο διεξήχθη χθες Τρίτη στο ξενοδοχείο Divani Caravel από την επενδυτική πρωτοβουλία A – Energy. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα ακολουθήσει η προκήρυξη του προγράμματος για εξοικονόμηση ενέργειας από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κάνοντας έναν απολογισμό από τους ωφελούμενους του προγράμματος τα τελευταία χρόνια, ο κ. Βερροιόπουλος σημείωσε ότι με το προηγούμενο «Εξοικονομώ» ανακαινίστηκαν 50.000 σπίτια και κατά τα δύο τελευταία χρόνια 20.000, ενώ υποστήριξε ότι με το νέο πρόγραμμα θα ωφεληθούν άλλα 60.000. Ωστόσο, τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει μειωμένο προϋπολογισμό (250 εκατ. ευρώ) επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα δύσκολο πρόγραμμα γιατί περιλαμβάνει και άλλες ενέργειες.

Ο κ. Βερροιόπουλος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα για την εξοικονόμηση στις επιχειρήσεις σημειώνοντας ότι ενεργοποιείται μετά από πολύ καιρό με κεφάλαια 70 εκατ. ευρώ για ενέργειες εξοικονόμησης οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν επεμβάσεις στο φλοιό ή και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις αλλά και μέρος του παραγωγικού εξοπλισμού. Προς την ίδια κατεύθυνση μεγάλα κονδύλια, όπως είπε, έχουν δεσμευθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τον οδοφωτισμό (800 εκατ. ευρώ), κάτι που θα επιφέρει μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας πάνω από 50%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!