Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Alpha Bank: «Κλειδί» για την ανάκαμψη η εμπιστοσύνη – Πλήγμα στα νοικοκυριά από την υψηλή φορολογία
[MonoNews]: Alpha Bank: «Κλειδί» για την ανάκαμψη η εμπιστοσύνη – Πλήγμα στα νοικοκυριά από την υψηλή φορολογία

[MonoNews]: Alpha Bank: «Κλειδί» για την ανάκαμψη η εμπιστοσύνη – Πλήγμα στα νοικοκυριά από την υψηλή φορολογία

Μικρότερη των εκτιμήσεων αποδείχθηκε η ύφεση στο α΄εξάμηνο του 2016, με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης να αποτελεί τον καταλύτη για την επενδυτική ανάκαμψη και την επιστροφή στην ανάκαμψη μακροπρόθεσμα, σχολιάζει η Alpha Bank στο μηνιαίο οικονομικό και χρηματοοικονομό outlook για τον Οκτώβριο του 2016. Οι αναλυτές της Alpha Bank εκτιμούν ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα έρθει στην επιφάνεια στο β΄εξάμηνο του 2016, καθώς η Ελλάδα δρέπει τα οφέλη του προγράμματος προσαρμογής, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και ως εκ τούτου την ενίσχυση των επενδύσεων, μέσω της επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων.

Από την άλλη πλευρά, η ιδιωτική κατανάλωση αναμένεται να παραμείνει στάσιμη, όπως καταδεικνύει η πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
Όπως σημειώνει η Alpha Bank, τα νοικοκυριά έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από τα νέα μέτρα λιτότητας, όπως είναι η αύξηση στον ΦΠΑ.

Η βελτίωση της εμπιστοσύνης οφείλεται στις παρακάτω θετικές εξελίξεις, σύμφωνα με τους αναλυτές:
– στην εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, καθώς και στην περαιτέρω χαλάρωση των capital controls και στην επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα, γεγονός που επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!