Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Η Alpha Bank, ο Γιάννης Τζιβέλης και όλο το παρασκήνιο της μεγάλης ανατροπής με τα Προνόμια του «Τιτάνα»
[MonoNews]: Η Alpha Bank, ο Γιάννης Τζιβέλης και όλο το παρασκήνιο της μεγάλης ανατροπής με τα Προνόμια του «Τιτάνα»

[MonoNews]: Η Alpha Bank, ο Γιάννης Τζιβέλης και όλο το παρασκήνιο της μεγάλης ανατροπής με τα Προνόμια του «Τιτάνα»

Η Alpha Bank, τα αθετημένα δάνεια του άλλοτε κραταιού μεγαλοεπενδυτή Γιάννη Τζιβέλη και μια κυπριακή εταιρεία με όνομα γλωσσοδέτη (ΕΔΥΒΕΜ), συνθέτουν τον «καμβά» όπου «φιλοτεχνήθηκε» η… ανατρεπτική χρηματιστηριακή ιστορία με τις προνομιούχες μετοχές του «Τιτάνα». Μια ιστορία που έρχεται να δικαιώσει εκείνους που πιστεύουν ότι «στις αγορές δεν προσφέρονται ποτέ δωρεάν γεύματα». Ή ενδεχομένως κι αυτούς που ενστερνίζονται τον Σλοβένο συγγραφέα Ζάρκο Πετάν, ο οποίος έχει υποστηρίξει στους «αφορισμούς» του ότι «κάθε αρχή είναι δύσκολη και προπάντων… η αρχή του τέλους».

Ήταν Μάης μήνας του 1996 όταν ο ισχυρός τότε κεφαλαιακά, αλλά διορατικός Γιάννης Τζιβέλης, επικέντρωσε την προσοχή του στον προνομιούχο τίτλο του «Τιτάνα». Τον θεώρησε επενδυτική ευκαιρία, καθώς η τιμή του υπολειπόταν κατά πολύ, από την κοινή μετοχή. Αποφάσισε έτσι να ποντάρει στη μακροπρόθεσμη προοπτική της συνένωσης των δύο τίτλων, που θα απέδιδε σημαντικά κέρδη για τους κατόχους των προνομίων. Οι τιμές των οποίων θα έπρεπε να ανατιμηθούν ραγδαία, προκειμένου να εξισωθούν με αυτές των κοινών μετοχών.

Το χτίσιμο θέσεων δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τον Τζιβέλη, καθώς το Προνόμια του «Τιτάνα» είχαν διαχρονικά, εξαιρετικά χαμηλή εμπορευσιμότητα. Η …απορρόφησή τους μέσα από την αγορά γινόταν σιγά-σιγά και ιδιαίτερα μεθοδικά. Προκειμένου να μην κινηθούν υποψίες, που με τη σειρά τους θα ανέβαζαν υπέρμετρα τις τιμές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!