Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Αλματώδης η ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων – Ποιο είναι το κόστος ανακαίνισης κατοικίας για Airbnb
[MonoNews]: Αλματώδης η ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων – Ποιο είναι το κόστος ανακαίνισης κατοικίας για Airbnb

[MonoNews]: Αλματώδης η ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων – Ποιο είναι το κόστος ανακαίνισης κατοικίας για Airbnb

Διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο στην Αθήνα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία και τις εκτιμήσεις, οι κατοικίες που μισθώνονται με καθεστώς βραχυχρόνιας μίσθωσης (τύπου Airbnb) και η προοπτική είναι να αυξηθούν περαιτέρω. Η εξέλιξη αυτή έχει ως συνέπεια να παρατηρείται τεράστια δυσκολία, εξεύρεσης ακινήτου για τους ενδιαφερόμενους για μακροχρόνια μίσθωση (π.χ. για τους φοιτητές) ειδικά σε ορισμένες περιοχές.

Την ίδια στιγμή θετικά έχει λειτουργήσει στην αγορά των κατασκευών, καθώς σε ένα μεγάλο ποσοστό τους οι κατοικίες που προορίζονται για βραχυχρόνια μίσθωση έχουν υποστεί κάποιου βαθμού ανακαίνιση. Είναι προφανές ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που αποφασίζουν να μισθώσουν τα ακίνητά τους μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης στοχεύουν σε ένα μεγαλύτερο εισόδημα.

Βάσει στοιχείων του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates μόνον στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας οι κατοικίες που διατίθενται με βραχυχρόνια μίσθωση είναι περί τις 1.080 και συνολικά στην Αθήνα έχουν φθάσει τα περίπου τις 5.200, όταν πέρσι ήταν 2.500. Η αναφορά αφορά διαμερίσματα στην πλειοψηφία τους με ένα υπνοδωμάτιο, δεν συμπεριλαμβάνονται π.χ. βίλες και μεγάλες κατοικίες ο αριθμός των οποίων στην Αττική είναι περιορισμένος. Πρόκειται επίσης για ακίνητα τα οποία δηλώνονται επίσημα και το πιθανότερο είναι να υπάρχει και ένας αριθμός που δεν έχει δηλωθεί.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θέμης Μπάκας, το μέσο μηναίο εισόδημα από τη βραχυχρόνια μίσθωση ενός ακινήτου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (διαμέρισμα με ένα δωμάτιο και καθιστικό) είναι περί τα 1.067 ευρώ (αυτονόητο είναι ότι δεν είναι όλο τον χρόνο μισθωμένο) στα Εξάρχεια, Νεάπολη, Μουσείο 621 ευρώ, Κουκάκι, Μακρυγιάννη 808 ευρώ, Νέος Κόσμος 715 ευρώ, Γλυφάδα 636 ευρώ, Παγκράτι 495 ευρώ, Πλατεία Αττικής 503 ευρώ, Ακρόπολη 886 ευρώ, Αμπελόκηποι 541, Κολωνάκι 900 ευρώ, Θησείο 843, Καλλιθέα 388, Κεραμεικός 810 ευρώ και Βουλιαγμένη 730 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!