Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Άλλο ένα παλιό bulker του Γ. Οικονόμου οδεύει προς την Κίνα
[MonoNews]: Άλλο ένα παλιό bulker του Γ. Οικονόμου οδεύει προς την Κίνα

[MonoNews]: Άλλο ένα παλιό bulker του Γ. Οικονόμου οδεύει προς την Κίνα

Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips

Σε μία ακόμα πώληση ενός παλιού της πλοίου ξηρού φορτίου φέρεται να προχώρησε η ναυτιλιακή DryShips του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου.

Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι η DryShips βρήκε αγοραστή για το πλοίο Marbella (χωρητικότητας 72.600 dwt, κατασκευής 2000), χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την ταυτότητα του αγοραστή ή για το αντίτιμο.

Πρόκειται για μία κίνηση που κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί, καθώς ο ίδιος ο Γιώργος Οικονόμου δεν κρατάει κρυφή την πρόθεσή του να πουλήσει πλοία panamax ηλικίας άνω των 15 ετών, εξηγώντας πως σκοπός του είναι να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σήμερα στην αγορά για την ανανέωση του στόλου του.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την πώληση του Marbella, ο Γιώργος Οικονόμου θα έχει προχωρήσει σε συνολικά έξι πωλήσεις τέτοιων πλοίων από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα, μέσω της DryShips και άλλων εταιρειών συμφερόντων του, όπως η Cardiff Marine. Όλα τα πλοία είτε έχουν αποκτηθεί, είτε φημολογείται ότι αποκτήθηκαν από κινεζικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του TradeWinds, από τις πωλήσεις αυτές ο Έλληνας εφοπλιστής έχει αποκομίσει έσοδα συνολικού ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο όμιλος του Έλληνα εφοπλιστή εμφανίζεται να διαθέτει ακόμα επτά πλοία τύπου panamax ηλικίας άνω των 15 ετών, και ήδη σε κάποια έχει μπει πωλητήριο, όπως στα Helena (χωρητικότητας 73.700 dwt, κατασκευής 1999) και Samatan (χωρητικότητας 74.800 dwt, κατασκευής 2001).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!