Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Αλλαγή πλεύσης στα σχέδια της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές – Τι καθυστερεί το «success story»
[MonoNews]: Αλλαγή πλεύσης στα σχέδια της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές – Τι καθυστερεί το «success story»

[MonoNews]: Αλλαγή πλεύσης στα σχέδια της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές – Τι καθυστερεί το «success story»

Μερική αλλαγή σχεδίων από την κυβέρνηση ως προς το timing της πρώτης δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές διαπιστώνεται τις τελευταίες ώρες. Κυβερνητικές πηγές ωστόσο επιβεβαιώνουν ότι η επιστροφή στις αγορές «δεν βρίσκεται εκτός σχεδιασμού». Την ίδια ώρα καλά πληροφορημένες πηγές του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τίποτα ως προς τον χρόνο της μεγάλης κίνησης, αν και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η έξοδος στις αγορές δεν έχει προγραμματιστεί ούτε για την Τρίτη. Προσώρας το Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπει σε διαρροή κυβερνητικού αξιωματούχου σύμφωνα με την οποία η έξοδος θα γίνει με αποκλειστικό κριτήριο, την βέλτιστη διαχείριση του χρέους.

Όλα αυτά ενώ προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας αρμόδιες πηγές προϊδέαζαν ότι αναμένονται εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, κάτι που επιβεβαίωναν και τραπεζικές πηγές. Πάντως ακόμη και οι FT σε άρθρο τους τονίζουν ότι η Ελλάδα προσανατολίζεται στην έκδοση κρατικών ομολόγων για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια και για την ακρίβεια στην έκδοση ενός πεντεαετούς ομολόγου ή γι’ αυτήν ή για την επόμενη εβδομάδα, επικαλούμενοι τραπεζικές πηγές με γνώση των σχεδίων. Το θέμα δεν αποκλείεται να συζητηθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει εντός της εβδομάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!