Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Α. Αλαφούζος: Ο μεγάλος ευνοημένος από το deal με τον Θ. Αγγελόπουλο. Δείτε το γιατί
[MonoNews]: Α. Αλαφούζος: Ο μεγάλος ευνοημένος από το deal με τον Θ. Αγγελόπουλο. Δείτε το γιατί

[MonoNews]: Α. Αλαφούζος: Ο μεγάλος ευνοημένος από το deal με τον Θ. Αγγελόπουλο. Δείτε το γιατί

Αριστείδης Αλαφούζος, εφοπλιστής

ΟΑριστείδης Αλαφούζος θα προσκομίσει μεγάλο όφελος τελικά από την εξαγορά των δύο τελευταίων δεξαμενόπλοιων τύπου VLCC της Metrostar Management του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, καθώς οι τιμές τους κινούνται σε χαμηλά διετίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η πλατφόρμα VesselsValue .

Όπως έγραψε το mononews.gr την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου , ο κ. Αλαφούζος προχώρησε στην εξαγορά των δύο τελευταίων VLCC της ναυτιλιακής του κ. Αγγελόπουλου για λογαριασμό των εταιρειών του Kyklades Maritime Corporation και Glafki Maritime Company, στην τιμή των 83-84 εκατ. δολαρίων το καθένα. Σύμφωνα με τη VesselsValue, αυτή η τιμή είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί τα τελευταία δύο χρόνια για δεξαμενόπλοιο τέτοιου τύπου.

Πίσω στον Αύγουστο του 2014, η κινεζικών συμφερόντων China VLCC εξαγόρασε το χωρητικότητας 320.100-dwt δεξαμενόπλοιο Yangtze Prosperity. Τότε είχε δώσει το ποσό των 79,1 εκατ. δολαρίων, “χτυπώντας” ιστορικό χαμηλό για την αγορά.

Η αμέσως φθηνότερη εξαγορά VLCC είχε πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2014 και αφορούσε το χωρητικότητας 320.000-dwt δεξαμενόπλοιο H Elephant, το οποίο είχε εξαγοράσει η νοτιοκορεάτικη Korea Line Corp. από την TMT για 80 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της VesselsValue.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!