Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Άγριο σφυροκόπημα για τις ελληνικές τράπεζες στο roadshow του Λονδίνου: Τα «τι» και τα «πώς» των επενδυτών
[MonoNews]: Άγριο σφυροκόπημα για τις ελληνικές τράπεζες στο roadshow του Λονδίνου: Τα «τι» και τα «πώς» των επενδυτών

[MonoNews]: Άγριο σφυροκόπημα για τις ελληνικές τράπεζες στο roadshow του Λονδίνου: Τα «τι» και τα «πώς» των επενδυτών

Κακό, πολύ κακό, ήταν το κλίμα για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες βρέθηκαν στο στόχαστρο των διεθνών επενδυτών κατά τη διάρκεια του 13ου roadshow που διοργάνωσε η ΕΧΑΕ στο Λονδίνο. Οι συναντήσεις που είχαν τα στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με τους διεθνείς επενδυτές δεν έβγαλαν κάτι καλό. Αντίθετα, όπως χαρακτηριστικά λέει στέλεχος συστημικής τράπεζας, «μας σφυροκόπησαν». Και μάλιστα η μπάλα πήρε και τις άλλες μεγάλες ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στη διοργάνωση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο.

Τα συμπεράσματα σε γενικές γραμμές είναι τα ακόλουθα:

  • Οι ξένοι επενδυτές έχουν «κουραστεί» επί μία δεκαετία να ακούνε τα ίδια και τα ίδια και στην πράξη να μην αλλάζει κάτι ουσιαστικά.
  • Μόνο ευχάριστη δεν είναι για τους ξένους επενδυτές η διαπίστωση ότι η Ελλάδα έχει μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που θα διαρκέσει από 6 μήνες μέχρι 1 χρόνο.
  • Τα «κόκκινα» δάνεια είναι το μεγάλο -τεράστιο- πρόβλημα για τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι θέλουν να δουν τις ελληνικές τράπεζες να υιοθετούν πιο «σκληρή» γραμμή στα θέματα περιορισμού των καθυστερούμενων οφειλών. Και κρατούν επιφυλάξεις κατά πόσο οι ελληνικές τράπεζες θα καταφέρουν να περιορίσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους στο 20% μέχρι το τέλος του 2021. Ενώ ανησυχία τους προκαλεί και η μείωση των εσόδων, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στα αποτελέσματα 6μηνου των ελληνικών τραπεζών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!