Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Με άγριες διαθέσεις περιμένει στη γωνία τις τράπεζες ο SSM
[MonoNews]: Με άγριες διαθέσεις περιμένει στη γωνία τις τράπεζες ο SSM

[MonoNews]: Με άγριες διαθέσεις περιμένει στη γωνία τις τράπεζες ο SSM

Ραντεβού την ερχόμενη Δευτέρα… έχουν δώσει τα κλιμάκια του SSM που πραγματοποιούν επιτόπιο έλεγχο σε Εθνική και Alpha Bank. Ο έλεγχος είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο, διακόπηκε λόγω θέρους και ξεκινά εκ νέου, ενώ τον Οκτώβριο τα στελέχη του ευρωπαίου επόπτη θα μεταφερθούν σε Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank.

Τα στελέχη της ευρωπαικής εποπτικής αρχής «ξετινάζουν» τις τράπεζες και συγκεκριμένα τα δανειακά χαρτοφυλάκια σε έναν έλεγχο που έχει τακτικό χαρακτήρα και γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Στις ελληνικές τράπεζες που αναμένουν σύντομα την έκθεση για τις επιδόσεις του δεύτερου τριμήνου αναφορικά με τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τον SSM, ο έλεγχος αποκτά πρόσθετη σημασία αφού παραμένει άγνωστο αν θα υποστούν νέο AQR για την αξιολόγηση των στοιχείων του ενεργητικού. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιέζει αλλά φαίνεται ότι ως τώρα η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και ο SSM δεν το θεωρούν σκόπιμο.

Οι έλληνες τραπεζίτες, παρά τις αστοχίες του πρώτου τριμήνου, παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για το υπόλοιπο του έτους. Το πρώτο εξάμηνο ο κλάδος πήγε «ένα βήμα εμπρός και ενάμιση πίσω» όσο αφορά τη μείωση των κόκκινων δανείων, αλλά εξωδικαστικός συμβιβασμός και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, θα επιτρέψουν επιτάχυνση των κινήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!