Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Άγκυρα: Τα Ίμια είναι δικά μας – Αθήνα: Παραλογίζεστε. Τουρκικές δυνάμεις γύρω από τις βραχονησίδες
[MonoNews]: Άγκυρα: Τα Ίμια είναι δικά μας – Αθήνα: Παραλογίζεστε. Τουρκικές δυνάμεις γύρω από τις βραχονησίδες

[MonoNews]: Άγκυρα: Τα Ίμια είναι δικά μας – Αθήνα: Παραλογίζεστε. Τουρκικές δυνάμεις γύρω από τις βραχονησίδες

Μπαρούτι «μυρίζει» το Αιγαίο με πληροφορίες να κάνουν λόγο για συγκέντρωση πλοίων της τουρκικής ακτοφυλακής, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και μονάδες Ειδικών Δυνάμεων με ταχύπλοα γύρω από την περιοχή των Ιμίων.

Στην περιοχή βρίσκονται πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, τα οποία παρακολουθούν τις κινήσεις των Τούρκων έτοιμα να επέμβουν σε περίπτωση παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Χθες είχαμε την παρενόχληση του ελικοπτέρου «Σινούκ» που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη στο Καστελόριζο και τη Ρω μέσω ασυρμάτου αλλά και με πτήσεις μαχητικών εντός του εθνικού εναέριου χώρου και κοντά στο ελληνικό ελικόπτερο, ενώ οι Τούρκοι επιμένουν πώς κατέβασαν την ελληνική σημαία από ελληνικό νησί του συμπλέγματος των Φούρνων.

Σήμερα μάλιστα, απαντώντας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που τους έστειλε αυστηρό μήνυμα για τις προκλήσεις στο Αιγαίο αλλά και για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι Τούρκοι και συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει τα Ίμια «τουρκικά» και δηλώνουν πως «μας ανήκει ο εναέριος χώρος και χωρικά ύδατα γύρο από αυτά».

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι σημειώνουν: «Είναι εντελώς λάθος και απαράδεκτο να τοποθετείται η ΕΕ ως αρμόδιος διαιτητής ή δικαστήριο και να προσπαθεί να εκδώσει μια απόφαση υπό την αιγίδα της “αλληλεγγύης της Ένωσης” όσον αφορά τις διαφορές που σχετίζονται με την κυριαρχία. Οι βραχονησίδες του «Kardak» και τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος τους είναι αποκλειστικά υπό την τουρκική κυριαρχία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!