Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Γ. Αγγελικούσης: Τέταρτο νεότευκτο πλοίο για τη Maran Tankers
[MonoNews]: Γ. Αγγελικούσης: Τέταρτο νεότευκτο πλοίο για τη Maran Tankers

[MonoNews]: Γ. Αγγελικούσης: Τέταρτο νεότευκτο πλοίο για τη Maran Tankers

Σε μία ακόμη νέα παραγγελία προχώρησε ο ισχυρός εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης , ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος από τις αρχές του έτους. Η ναυτιλιακή του Maran Tankers πρόσθεσε ένα ακόμη δεξαμενόπλοιο στο βιβλίο παραγγελιών της, ασκώντας την δεύτερη -και τελευταία- option που περιλάμβανε προηγούμενη συμφωνία της με το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Daehan Shipbuilding.

Πρόκειται για τάνκερ τύπου suezmax, χωρητικότητας 158,000 dwt, το τέταρτο της ίδιας κατηγορίας που προστίθεται στη λίστα με τα νεότευκτα της ναυτιλιακής στο ναυπηγείο Daehan. Η παράδοση τους θα ξεκινήσει το 2020.

Η πρώτη κίνηση έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Maran Tankers, εξαγόρασε δύο τάνκερ που βρίσκονταν υπό κατασκευή στο συγκεκριμένο ναυπηγείο, χωρητικότητας 150,000 dwt έκαστο.

Τα suezmax, είχε παραγγείλει αρχικά η νορβηγική ναυτιλιακή Faerder Tankers. Η συμφωνία προέβλεπε ότι θα κατασκευαστούν με βάση τις προδιαγραφές Tier IIΙ, θα παραδοθούν το 2020 και το κόστος τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχονταν στα 62 εκατ. δολάρια έκαστο. Παράλληλα, η ναυτιλιακή διατηρούσε το δικαίωμα για την παραγγελία δύο ακόμη ανάλογων πλοίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, τον περασμένο μήνα η Maran Tankers άσκησε την πρώτη option και παρήγγειλε το τρίτο suezmax, ενώ η συμφωνία ολοκληρώθηκε με την τελευταία της κίνηση.

Eκτός από τη Μaran Tankers που διαχειρίζεται το στόλο με τα δεξαμενόπλοια και τη Μaran Gas που ιδρύθηκε το 2003 και περιλαμβάνει το στόλο με τα πλοία μεταφοράς LNG και LPG, ο κ. Αγγελικούσης έχει και τη ναυτιλιακή Maran Dry Management Inc.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!