Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Ε. Αγαπηδάκη: Η τελευταία δραματική κουβέντα του μετανάστη- Έχε στο νου σου την μανα μου
[MonoNews]: Ε. Αγαπηδάκη: Η τελευταία δραματική κουβέντα του μετανάστη- Έχε στο νου σου την μανα μου

[MonoNews]: Ε. Αγαπηδάκη: Η τελευταία δραματική κουβέντα του μετανάστη- Έχε στο νου σου την μανα μου

Ειρήνη Αγαπηδάκη. Αρθρογράφος

Καλά κάνουν οι νέοι που αποφασίζουν να μείνουν, να φύγουν, να επιστρέψουν στην Ελλάδα ή όπου αλλού και διεκδικούν να ζήσουν στο μέρος και με τον τρόπο που προτιμούν. Όμως, είναι και οι 50ρηδες που φεύγουν και αφήνουν πίσω άλλος γονείς με άνοια, άλλος τη μάνα του μόνη της με σοβαρά προβλήματα υγείας, φίλους. Είναι αυτοί που αναγκάζουν τα έφηβα παιδιά τους να χάσουν κι εκείνα τους φίλους τους, να αλλάξουν σχολείο, να μάθουν να ζουν σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, επειδή κάποιος αποφάσισε να τους κάνει τον βίο αβίωτο. 

Οι άνθρωποι αυτοί, δεν φεύγουν για να ζήσουν σε μια χώρα με καλύτερη ποιότητα ζωής, όπως οι νεότεροι. Δεν αφήνουν πίσω μόνο τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και τα στεγαστικά, τις υποχρεώσεις, τα χρέη τους. Αναγκάζονται να φύγουν, να ξεσπιτωθούν, για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να πληρώσουν όλες αυτές τις υποχρεώσεις.

Ένας φίλος

Ένας φίλος που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία των 50+ πήγε για έναν χρόνο στη Γαλλία, μόνος στην αρχή. Τη χρονιά που πέρασε, είδε τα παιδιά και τη γυναίκα του τρεις φορές – τα έξοδα πολλά βλέπεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!