Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Αύξηση κατώτατου μισθού: Πώς θα τρέξει η διαδικασία για τον επαναπροσδιορισμό
[MonoNews]: Αύξηση κατώτατου μισθού: Πώς θα τρέξει η διαδικασία για τον επαναπροσδιορισμό

[MonoNews]: Αύξηση κατώτατου μισθού: Πώς θα τρέξει η διαδικασία για τον επαναπροσδιορισμό

Η ΕΣΕΕ χαιρετίζει τη διακομματική συναίνεση στη ψήφιση της τροπολογίας για την αύξηση κατώτατου μισθού και το διοικητικό συμβούλιο της συνομοσπονδίας, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, θα επικαιροποιήσει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με τη νέα διαδικασία. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σημείωσε τα εξής:

«Ο εμπορικός κόσμος χαιρετίζει τη διακομματική ψήφιση της τροπολογίας για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού των νέων, από τον Ιανουάριο του 2019. Το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ ήδη επεξεργάζεται μία τεκμηριωμένη και ρεαλιστική πρόταση για την αύξηση του κατώτατου μισθού τόσο για το 2019 όσο και για την σταδιακή αποκατάσταση της μείωσης του 14% που υπέστη από το 2012 μέχρι την επαναφορά του στη κανονικότητα των 751 ευρώ. Το ΔΣ της ΕΣΕΕ τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 θα επικαιροποιήσει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με τη νέα διαδικασία ενόψει της συνάντησης με την Υπουργό Εργασίας στις 28 Σεπτεμβρίου 2018.»

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει με ανακοίνωσή της με ποιο τρόπο θα τρέξει η διαδικασία για την πρώτη φορά προσδιορισμού του κατώτατου μισθού με την διαδικασία του άρθρου 103 του ν. 4172/2013, μετά και τη διακομματική ψήφιση της τροπολογίας χθες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα της τροπολογίας προβλέπει μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου να γίνει η πρόσκληση στους κοινωνικούς εταίρους για την διαμόρφωση του κατώτατου μισθού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!