Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: «Αυτόφωρο» για τα αδήλωτα Airbnb-Πως εντοπίζει τους ιδιοκτήτες η ΑΑΔΕ
[MonoNews]: «Αυτόφωρο» για τα αδήλωτα Airbnb-Πως εντοπίζει τους ιδιοκτήτες η ΑΑΔΕ

[MonoNews]: «Αυτόφωρο» για τα αδήλωτα Airbnb-Πως εντοπίζει τους ιδιοκτήτες η ΑΑΔΕ

airbnb

Μηχανισμό… αυτοφώρου έχει στήσει η Εφορία για να «συλλάβει» φορολογούμενους που, ενώ μισθώνουν κατοικίες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb, δεν δηλώνουν τα ενοίκια στη φορολογική τους δήλωση. Ήδη σε πιλοτική λειτουργία του μηχανισμού εντοπίστηκαν οι πρώτοι ιδιοκτήτες που ενοικίαζαν ακίνητα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαμοιρασμού, από τους οποίους οι περισσότεροι έσπευσαν εθελοντικώς να δηλώσουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις τα ενοίκια που είχαν εισπράξει πληρώνοντας τον φόρο εισοδήματος.

Στους σχεδιασμούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι οι έλεγχοι να ενταθούν και να επεκταθούν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων δεδομένων και πληροφοριών.

Η ΑΑΔΕ ξεκίνησε τους ελέγχους για τις μισθώσεις ακινήτων μέσω Airbnb το 2017, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της προσποίησης του ενδιαφερόμενου πελάτη.

Αρχικά εντόπισε μέσω της πλατφόρμας του Διαδικτύου προσφερόμενα ακίνητα προς ενοικίαση, κυρίως στην περιοχή της Αθήνας αλλά και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και αναζήτησε τη διαθεσιμότητα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, από τα αναγραφόμενα στοιχεία στην online ανάρτηση εντόπισε τους ιδιοκτήτες.

Για τους 55 από αυτούς τους ιδιοκτήτες υπήρχαν έντονες ενδείξεις ότι δεν δήλωναν τα εισοδήματα από τα ακίνητα. Το επόμενο βήμα ήταν να καλέσουν οι ελεγκτές τηλεφωνικά τους ιδιοκτήτες και να τους ενημερώσουν ότι έχουν εντοπιστεί ως πιθανοί στόχοι ελέγχου για μη δήλωση εισοδημάτων από εκμίσθωση ακινήτων.

Το αποτέλεσμα; Οι 39 από τους 55 ιδιοκτήτες προχώρησαν οικειοθελώς στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, δηλώνοντας πρόσθετο εισόδημα από ακίνητα ύψους 920.000 ευρώ, με τον πρόσθετο φόρο να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!