Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Αυτό είναι το μυστικό για να πετύχετε στην επιχειρηματική ηγεσία
[MonoNews]: Αυτό είναι το μυστικό για να πετύχετε στην επιχειρηματική ηγεσία

[MonoNews]: Αυτό είναι το μυστικό για να πετύχετε στην επιχειρηματική ηγεσία

Αν εργάζεστε σε κάποια επιχείρηση, τότε σίγουρα θα θέλετε ένα αφεντικό που να σας εμπνέει κάθε μέρα και να κάνει το περιβάλλον της δουλειάς σας ευχάριστο. Αποδεικνύεται, όμως, ότι οι business leaders, παρά τα πολλά θετικά που διαθέτει το φάσμα της προσωπικότητάς τους (όπως το ότι είναι εμπνευσμένοι, γεμάτοι ενέργεια και έχουν ιδέες), είναι εξίσου αναποτελεσματικοί, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Personality and Social Psychology».

Οι πανεπιστημιακοί ερευνητές στο Βέλγιο ανέλυσαν, πρόσφατα, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τις επιδόσεις περισσότερων από 800 επιχειρηματικών ηγετών και διαπίστωσαν κάτι πολύ σημαντικό και άκρως ενδιαφέρον. Κατέληξαν στο ότι το «χάρισμα», ένα χαρακτηριστικό που πολύ συχνά θεωρείται απαραίτητο για την ανάδειξή και την ανέλιξή τους, μπορεί μερικές φορές να είναι κάτι υπερβολικά καλό κι έτσι τελικά να φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Στην πραγματικότητα, οι πιο αποτελεσματικοί business leadres έχουν το «χάρισμα» τους σε μεσαία επίπεδα. Δεν είναι ότι οι υπερβολικά χαρισματικοί αρχηγοί θεωρούνται κακοί ή ανόητοι ή προβληματικοί. Εξάλλου, όλοι έχουμε συναντήσει κάποιον άνθρωπο στη δουλειά με ψεύτικο χαμόγελο, που δείχνει να τους συμπαθεί όλους δημιουργώντας συμμάχους και ο οποίος στην πρώτη ευκαιρία θα σας κάνει κακό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!