Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Αυτοί είναι οι Έλληνες εφοπλιστές που ρύθμισαν τα δάνειά τους φέτος
[MonoNews]: Αυτοί είναι οι Έλληνες εφοπλιστές που ρύθμισαν τα δάνειά τους φέτος

[MonoNews]: Αυτοί είναι οι Έλληνες εφοπλιστές που ρύθμισαν τα δάνειά τους φέτος

Από αριστερά: Αγγελική Φράγκου (Navios Group), Συμεών Παληός (Diana Shipping), Πέτρος Παππάς (Star Bulk Carriers)

Χρονιά των… ρυθμίσεων είναι η φετινή για πολλούς Έλληνες εφοπλιστές, που έχουν ήδη πετύχει συμφωνίες με τους πιστωτές τους για την αναχρηματοδότηση των δανείων τους, ενώ αρκετοί εξ αυτών βρίσκονται σε περαιτέρω συζητήσεις με τις τράπεζες, προκειμένου να αποκομίσουν οι ναυτιλιακές τους εταιρείες το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.

Β. Βαλέντης – Pyxis Tankers
Βαλέντιος Βαλέντης, εφοπλιστής Pyxis Tankers

Τον περασμένο Μάρτιο η ναυτιλιακή Pyxis Tankers, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Βαλέντιος Βαλέντης, κατέληξε σε συμφωνία για την αναχρηματοδότηση των δανείων της. Συγκεκριμένα, η Pyxis ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 26,9 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω νέου δανείου ύψους 20,5 εκατ. δολαρίων, πενταετούς διάρκειας, και με 2,1 εκατ. δολάρια σε μετρητά. Ο Έλληνας πλοιοκτήτης συμφώνησε επίσης με τον προηγούμενο πιστωτή του να διαγραφεί το υπόλοιπο των 4,3 εκατ. δολαρίων.

«Η αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων εξυπηρετούμενων δανείων για τρία δεξαμενόπλοια της εταιρείας μας, αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στην εταιρεία και ενισχύει τη θέση της Pyxis, δίνοντάς της ευκαιρίες για να αναπτυχθεί περαιτέρω», έλεγε τότε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και CEO της Pyxis, κ. Βαλέντης.

K. Κωνσταντακόπουλος – Costamare
Κωστής Κωνσταντακόπουλος. Eτών 46. Επικεφαλής COSTAMARE.

Τον ίδιο μήνα, η Costamare, συμφερόντων του εφοπλιστή Κωστή Κωνσταντακόπουλου, εξασφάλισε αύξηση της ρευστότητας της κατά 65 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια, μετά την επίτευξη μιας σημαντικής συμφωνίας αναχρηματοδότησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!