Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Aegean Marine: Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ
[MonoNews]: Aegean Marine: Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ

[MonoNews]: Aegean Marine: Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ

Aegean Marine Petroleum Network

Αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η εταιρία εταιρεία προμήθειας ναυτιλιακών καυσίμων Aegean Marine Petroleum Network Inc. , με στόχο την αναδιάρθρωση της.

H εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρία, θα προχωρήσει στην κίνηση αυτή με τη στήριξη της Mercuria Energy Group Limited, η οποία αποτελεί στρατηγικό επενδυτή και εταίρο της.

Υπενθυμίζεται ότι η Mercuria κατέχει ποσοστό 30% της Aegean Marine μετά από τη σχετική συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο πλευρές τον περασμένο Ιούλιο, ενώ η πρώτη παρέχει ανοιχτή εμπορική πίστωση ύψους 1 δισ. δολαρίων και ενισχύει τη ρευστότητα της Aegean με 30 εκατ. δολάρια.

Η Mercuria συμφώνησε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αegean, να χρηματοδοτήσει με πάνω από 532 εκατ. δολάρια τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 11, καθώς και τα κεφάλαια κίνησης που θα χρειαστεί. Παράλληλα θα επιβλέπει τη διαδικασία των πωλήσεων που θα πραγματοποιηθούν με στόχο τη βελτίωσης της αξίας της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η Aegean εξακολουθεί να διερευνά εναλλακτικές λύσεις για να μεγιστοποιήσει την αξία της.

H μετοχή της εταιρίας σημείωσε χθες βουτιά 28,76% και έκλεισε στα 0,66 δολάρια.

Η Aegean Marine αναγκάστηκε να ζητήσει προστασία από τους πιστωτές της μετά την κατάπτωση μη εξασφαλισμένων μετατρέψιμων ομολόγων 94,6 εκατ. δολ. με λήξη τη 1η Νοεμβρίου 2018, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!