Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Άδωνις Γεωργιάδης: «Σε αυτή τη γελοιότητα δεν συμμετέχω» – «Όχι» και από τον Πικραμμένο
[MonoNews]: Άδωνις Γεωργιάδης: «Σε αυτή τη γελοιότητα δεν συμμετέχω» – «Όχι» και από τον Πικραμμένο

[MonoNews]: Άδωνις Γεωργιάδης: «Σε αυτή τη γελοιότητα δεν συμμετέχω» – «Όχι» και από τον Πικραμμένο

Άδωνις Γεωργιάδης. Αντιπρόεδρος ΝΔ

Αρνητικές είναι οι απαντήσεις όλων των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis στο αίτημα που κατέθεσαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή προκειμένου οι εμπλεκόμενοι να δηλώσουν την γνώμη τους για τις αρμοδιότητες της Επιτροπής. Μετά τον Αντώνη Σαμαρά, αρνητική απάντηση έστειλε και ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να αφήσει τις υπεκφυγές και να προχωρήσεις στην κανονική έρευνα της υπόθεσης εις βάθος.

Στην απάντησή του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Λυπούμαι που θα σας το πω, αλλά δέκα χρόνια στο Κοινοβούλιο δεν έχω συναντήσει πιο παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα». Όπως εξηγεί, θεωρεί ότι προκαλεί γέλωτα το να καλείται για έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητας της επιτροπής.

«Στη γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κ. Τσίπρας, δεν πρόκειται να συμμετάσχω», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

«Έλαβα την επιστολή σας με ημερομηνία 21.03.2018 όπου και μου γνωστοποιείτε την απόφαση της Επιτροπής σας να εμφανιστώ ενώπιόν σας για έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητας σας. Λυπούμαι που θα σας το πω, αλλά δέκα χρόνια στο Κοινοβούλιο δεν έχω συναντήσει πιο παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα», αναφέρει ειδικότερα ο κ. Γεωργιάδης και εξηγεί τη θέση του λέγοντας: «Η Επιτροπή σας, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες, και αυτό που μου ζητάτε είναι σαν να με καλούσε ένας εισαγγελέας για να με ρωτήσει τη γνώμη μου, εάν έχει αρμοδιότητα να με καλέσει ή όχι».

«Με συγχωρείτε κύριε Πρόεδρε, αλλά ένα παρόμοιο αίτημα θα προκαλούσε τον γέλωτα ακόμα και στον ταχυδρόμο που θα έφερνε την επιστολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!