Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: Αδαμάντιος Πολέμης: Η New Shipping… ψωνίζει πάλι από τον ιαπωνικό γίγαντα NYK
[MonoNews]: Αδαμάντιος Πολέμης: Η New Shipping… ψωνίζει πάλι από τον ιαπωνικό γίγαντα NYK

[MonoNews]: Αδαμάντιος Πολέμης: Η New Shipping… ψωνίζει πάλι από τον ιαπωνικό γίγαντα NYK

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο Έλληνας εφοπλιστής Αδαμάντιος Πολέμης… «ψωνίζει» από την ιαπωνική NYK Line. Τον περασμένο Ιούνιο ήταν το χωρητικότητας 298.400 dtw πλοίο Nippon , κατασκευής 2002, που πέρασε στα χέρια της New Shipping του Αδαμάντιου Πολέμη έναντι 28,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Και τώρα πληροφορίες θέλουν τη New Shipping να αποκτά το χωρητικότητας 174.000 dwt Ocean Crescent, κατασκευής 2007, έναντι ποσού που εκτιμάται πάνω από τα 12 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για μία κίνηση που έρχεται την ώρα που οι αναλυτές περιμένουν με αγωνία τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της NYK για τα οικονομικά της στοιχεία, που θα ανακοινωθούν στις 31 Οκτωβρίου, μαζί με τα πλήρη αποτελέσματα εξαμήνου της. Ο ιαπωνικός κολοσσός έχει ήδη προειδοποιήσει τους επενδυτές για έκτακτες ζημίες της τάξεως των 1,87 δις δολαρίων, λόγω των δυσκολιών και των προβλέψεων στους τομείς των φορτηγών πλοίων και των μεταφορών ξηρού φορτίου.

Από την άλλη, η New Shipping του Αδαμάντιου Πολέμη συνεχίζει να επεκτείνει τον στόλο της σε μία ιδιαίτερα δραστήρια χρονιά για την εταιρεία, καθώς πέραν του Nippon τον περασμένο Ιούνιο, η New Shipping απέκτησε τον Ιούλιο και το χωρητικότητας 105.000 dwt TH Sonata (κατασκευής 2008), έναντι 25-26 εκατομμυρίων δολαρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!