Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Αχτσιόγλου σε Λαγκάρντ: «Οι Ελληνες συνταξιούχοι μετά βίας μπορούν να ζήσουν»
[MonoNews]: Αχτσιόγλου σε Λαγκάρντ: «Οι Ελληνες συνταξιούχοι μετά βίας μπορούν να ζήσουν»

[MonoNews]: Αχτσιόγλου σε Λαγκάρντ: «Οι Ελληνες συνταξιούχοι μετά βίας μπορούν να ζήσουν»

Με μία ανοιχτή επιστολή της, που δημοσιεύτηκε στους Financial Times, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, υπερασπίζεται τους συνταξιούχους και τη δεινή τους οικονομική κατάσταση,  στέλνοντας μηνυμα στην Κριστίν Λαγκάρντ και το ΔΝΤ.

Στο άρθρο της με τίτλο «Οι Ελληνες συνταξιούχοι μετά βίας μπορούν να ζήσουν» η κ. Αχτιόγλου, εικοσιτετράωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup, αναφέρεται στην έκθεση του ΔΝΤ. λέγοντας χαρακτηριστικά «Ως υπουργός αρμόδια για τις συντάξεις θα πρέπει να απαντήσω, ελπίζοντας ότι η κ. Λαγκάρντ θα ακούσει».

Στη συνέχεια η υπουργός παραθέτει στοιχεία για να καταρρίψει το επιχείρημα ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι υψηλές υπογραμμίζοντας κυρίως ότι γίνονται παραπλανητικές συντάξεις γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη ότι «οι συντάξεις στην Ελλάδα λειτουργούν ως υποκατάστατο για άλλα σημεία του δικτύου κοινωνικής προστασίας, συμπληρώνοντας τα κενά τους».

Απευθυνόμενη στην κ. Λαγκάρντ: «Στο Νταβός η κ. Λαγκάρντ ζήτησε σε εγρήγορση για την αυξανόμενη ανισότητα και τη φτώχεια, καλώντας τους πολιτικούς “να σκεφτούν πώς να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια”. Το να επιμένεις σε περαιτέρω περικοπές συντάξεων, την ώρα που οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν μόλις και μετά βίας αρκετά για να ζήσουν, δεν είναι σίγουρα ο τρόπος για την αντιμετώπιση της δημόσιας δυσαρέσκειας».

Αναλυτικά η επιστολή της κ. Αχτσιόγλου:

Κύριοι, καθώς προετοιμαζόμαστε για τις διαπραγματεύσεις της επόμενης Δευτέρας για να κερδίσει η Ελλάδα την ελάφρυνση του χρέους που χρειάζεται απεγνωσμένα, ελπίζουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναγνωρίσει τα πράγματα που είναι απαραίτητα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!