Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [MonoNews]: ΑΑΔΕ: Επιστροφές φόρων έως 10.000 και σε εκκρεμείς υποθέσεις – Το νέο νομοσχέδιο για ΕΝΦΙΑ
[MonoNews]: ΑΑΔΕ: Επιστροφές φόρων έως 10.000 και σε εκκρεμείς υποθέσεις – Το νέο νομοσχέδιο για ΕΝΦΙΑ

[MonoNews]: ΑΑΔΕ: Επιστροφές φόρων έως 10.000 και σε εκκρεμείς υποθέσεις – Το νέο νομοσχέδιο για ΕΝΦΙΑ

Επιστροφές φόρων έως 10.000 και σε εκκρεμείς υποθέσεις ελέγχου προβλέπει η διάταξη νόμου η οποία κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Στη διάταξη ορίζεται ότι «σε εκκρεμείς, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος, υποθέσεις ελέγχου επιστροφής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων ή φόρου προστιθέμενης αξίας φυσικών προσώπων ή νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, εφόσον το συνολικώς αιτηθέν ποσό των εκκρεμών αιτήσεων ανέρχεται μέχρι του ύψους των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, ανά φορολογία και ανά δικαιούχο, η επιστροφή διενεργείται άμεσα, με την επιφύλαξη των περί παραγραφής διατάξεων. Ως εκκρεμείς νοούνται οι υποθέσεις ελέγχου για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου».

Η διάταξη ενσωματώνεται σε νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2016/2258 και άλλες διατάξεις» και στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται αναφορικά με την εν λόγω διάταξη πως αποσκοπεί «στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας».

Με άλλες διατάξεις στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι:

• Η ΑΑΔΕ αποκτά πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες τραπεζικού, μετοχικού και ασφαλιστικού (π.χ. ασφαλιστήρια συμβόλαια) χαρακτήρα στο πλαίσιο της καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η φορολογική διοίκηση θα αποκτήσει πρόσβαση στο μητρώο πραγματικών δικαιούχων που πλέον είναι υποχρεωμένες να τηρούν όλες οι ανώνυμες εταιρείες.

• Χορηγείται η προσωπική διαφορά και στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ, της ΕΛΣΤΑΤ, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς οι οποίοι διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν μετά την 1-11-2011.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!