Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [MonoNews]: Το 70% των πιστωτών της Μαρινόπουλος στο “πλευρό” του Σκλαβενίτη
[MonoNews]: Το 70% των πιστωτών της Μαρινόπουλος στο “πλευρό” του Σκλαβενίτη

[MonoNews]: Το 70% των πιστωτών της Μαρινόπουλος στο “πλευρό” του Σκλαβενίτη

Οι κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης και Λεωνίδας Μαρινόπουλος

Υπέρ του σχεδίου εξυγίνασης, με πλειοψηφία 70%, τάχθηκαν οι πιστωτές για την υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106βθ του πτωχευτικού κώδικα, στο πλαίσιο διεξαγωγής της ακρομαματικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι στο πολυμελές πρωτοδικείο.

Συγκεκριμένα, υπέρ του σχεδίου τάχθηκαν με πρόσθετες παρεμβάσεις τους περισσότεροι από 30 πιστωτές μεταξύ των οποίων και το σύνολο των τραπεζών, με το συνολικό ποσοστό όσων τάχθηκαν υπέρ να υπερβαίνει το 70%, ενώ για μια ακόμα φορά “κατά” τάχθηκε το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Σύμφωνα με τη νομική εκπρόσωπο του Δημοσίου αν το σχέδιο γίνει αποδεκτό θα πρέπει να υπάρξουν τροποποιητικές παρεμβάσεις στα σκέλη που αφορούν στις ευθύνες των εγγυητών (δηλαδή την οικογένεια Μαρινόπουλου). Μεταξύ των ευθυνών αυτών περιλαμβάνονται οι ευθύνες για αδικοπραξία (ακάλυπτες επιταγές), ευθύνη για παρακρατηθέντες φόρους (ΦΠΑ) κ. λπ..

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί περίπου τα Χριστούγεννα ενώ το κλείσιμο του φακέλου θα γίνει την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, οπότε και μετρά η ημερομηνία για την έκδοση της απόφασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MONONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!