Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: «Ζητώ μια ειλικρινή συγνώμη από τους μαθητές που βγήκαν από τις αίθουσες κλαίγοντας»
[Mama365]: «Ζητώ μια ειλικρινή συγνώμη από τους μαθητές που βγήκαν από τις αίθουσες κλαίγοντας»

[Mama365]: «Ζητώ μια ειλικρινή συγνώμη από τους μαθητές που βγήκαν από τις αίθουσες κλαίγοντας»

Πολλοί γονείς μαθητών που εξετάστηκαν εχθές στο μάθημα της φυσικής στις πανελλήνιες, μας είπαν πως είδαν παιδιά να βγαίνουν από την αίθουσα κλαίγοντας. Οι προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς έμοιαζαν να πήγαν χαμένες, μια και τα θέματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα και αρκετοί υποψήφιοι δεν απέδωσαν όπως περίμεναν.

Το ίδιο κατήγγειλε και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής, που βρήκε τα θέματα «τεχνητά κατασκευασμένα και υπερβολικά φορτωμένα με μαθηματικές πράξεις που δεν αναδεικνύουν τις έννοιες και την ομορφιά της Φυσικής». Μάλιστα, δεν δίστασε να αναφερθεί ακόμα και σε πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο καθηγητής του Λυκείου Κεραμειών Κεφαλλονιάς και συγγραφέας κ. Ηλίας Τουμασάτος, προφανώς στεναχωρημένος για τους νέους που υποβλήθηκαν σε μία τέτοια δοκιμασία, δημοσίευσε εχθές στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα τρυφερό κείμενο και μια ειλικρινή συγνώμη προς όλους τους ενδιαφερόμενους.

«Στενοχωριέμαι αφάνταστα όταν βλέπω παιδιά να βγαίνουν από τις αίθουσες των Πανελλαδικών Εξετάσεων με δάκρυα στα μάτια. Όχι, δεν είναι οι μαθητές που δεν προετοιμάστηκαν καλά. Είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που σ’ όλη τους τη σχολική ζωή προσπάθησαν να είναι συνεπείς, που διάβασαν πολύ και διαπιστώνουν ότι για κάποιους “υψηλούς νόες” του Υπουργείου που βάζουν τα θέματα, η προσπάθειά τους δεν είναι αρκετή.

Σήμερα τα θέματα της Φυσικής ήταν 8 σελίδες! Τα θέματα, όχι οι απαντήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!