Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Τι θέλει να πει το παιδί με την κάθε «κακή» συμπεριφορά του
[Mama365]: Τι θέλει να πει το παιδί με την κάθε «κακή» συμπεριφορά του

[Mama365]: Τι θέλει να πει το παιδί με την κάθε «κακή» συμπεριφορά του

Ένας κανόνας που οφείλουμε να θυμόμαστε τις φορές που τα παιδιά μας βγάζουν έξω από τα ρούχα μας (κάποιους γονείς συχνότερα από άλλους) είναι ότι κανένα παιδί δεν είναι «κακό» -κακές μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο οι πράξεις του. Οι πράξεις αυτές, όμως, σχεδόν πάντα κάτι θέλουν να μας πουν. Ακόμα κι αν το παιδί δείχνει διάθεση χειριστική ή υπερβολικά σκληρή, δεν έχει συνειδητά σκοπό να πληγώσει τους γονείς του. Τι κρύβει, όμως, το παιδί με τις συμπεριφορές αυτές;

Οι υποστηρικτές του λεγόμενου «positive parenting», της θετικής διαπαιδαγώγησης, δηλαδή, που καλεί τους γονείς να βλέπουν πάντα την κάθε συμπεριφορά του παιδιού καλοπροαίρετα -και να την αντιμετωπίζουν έτσι, όσο δύσκολο κι αν τους είναι- εξηγούν, για παράδειγμα, ότι τα ξεσπάσματα των παιδιών συνήθως σημαίνουν απλά «είμαι κουρασμένος» ή «νιώθω παραμελημένη». Δείτε πώς εξηγούν κάποιες επιμέρους «κακές» συμπεριφορές:
Όταν το παιδί γκρινιάζει: Συνήθως νιώθει ανίσχυρο και αδύναμο να διαχειριστεί μια κατάσταση. Συχνά έχει απλά ανάγκη από μία αφορμή για να κλάψει.
Όταν το παιδί είναι αυταρχικό και χειριστικό: Ίσως θέλει να σας πει ότι δεν ανταποκρίνεστε όπως θα ήθελε στις ανάγκες του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!