Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Ο τέλειος σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 κορυφαίοι σεφ προτείνουν
[Mama365]: Ο τέλειος σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 κορυφαίοι σεφ προτείνουν

[Mama365]: Ο τέλειος σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 κορυφαίοι σεφ προτείνουν

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι αναμφισβήτητα το γλυκό που έχει την τιμητική του την περίοδο της Σαρακοστής αφού είναι πεντανόστιμος και η παρασκευή του είναι σχετικά εύκολη. Για να ξεφύγετε από τα… τετριμμένα, δοκιμάστε 3 παραλλαγές του σιμιγδαλένιου χαλβά όπως τις προτείνουν ο Άκης Πετρετζίκης, η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου και ο Στέλιος Παρλιάροις. Κάτι θα ξέρουν, δεν μπορεί…

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη

*Φωτογραφία: akispetretzikis.com

Τι θα χρειαστείτε

Για τον χαλβά

1 κούπα λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο)

2 κούπες σιμιγδάλι (μία κούπα χοντρό, μία κούπα ψιλό)

3 κούπες ζάχαρη

4 κούπες νερό

1 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

150 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ ή λευκό (χωρίς φλούδα)

Για το πορτοκάλι
1 πορτοκάλι

Επιπλέον νερό για να βράσουμε το πορτοκάλι

Τι πρέπει να κάνετε

Ψήνετε το αμύγδαλο σε ένα ρηχό ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά στους 150 βαθμούς στον αέρα. Βράζετε το πορτοκάλι σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό για μια ώρα. Το πορτοκάλι πρέπει να είναι πάντα καλυμμένο με αρκετό νερό. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό όσο βράζει. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το πορτοκάλι από τη φωτιά, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Έπειτα, το κόβοετε στη μέση, το στύβετε πολύ καλά και αφαιρείτε και πετάτε την πούλπα και τυχόν κουκούτσια. Το υπόλοιπο πορτοκάλι το βάζετε στο μούλτι και το χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!