Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Τελικά η στράτα είναι επικίνδυνη για τα παιδιά;
[Mama365]: Τελικά η στράτα είναι επικίνδυνη για τα παιδιά;

[Mama365]: Τελικά η στράτα είναι επικίνδυνη για τα παιδιά;

Η στράτα θεωρούνταν ως ένα σημαντικό και απαραίτητο αξεσουάρ για τους νέους γονείς. Μετά τους 7- 8 μήνες, όταν τα μωρά μας αρχίζουν να διεκδικούν αυτονομία για να εξερευνήσουν τον νέο κόσμο που ανοίγεται μπροστά τους, η στράτα είναι εξαιρετικά χρήσιμη αφού τα βοηθά να στέκονται και να τριγυρνάνε μέσα στο σπίτι χωρίς τη βοήθειά μας. Μάλιστα, πολλοί μας έλεγαν πως η στράτα λειτουργεί και… εκπαιδευτικά, αφού μαθαίνει στο παιδί να περπατά.

Είναι, όμως, αυτή η αλήθεια τελικά; Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η στράτα όχι μόνο δεν βοηθά να το παιδί να μάθει να περπατά, αλλά καθυστερεί την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων του. Πάμε, όμως, να δούμε αναλυτικά ποια θεωρούν ως μειονεκτήματα της στράτας οι σύγχρονοι ερευνητές.

Επιβαρύνονται τα κάτω άκρα και οι αρθρώσεις του παιδιού

Συνήθως η χρήση της στράτας γίνεται στην ηλικία των 7-8 μηνών, όταν οι μύες και τα νεύρα των κάτω άκρων είναι ανώριμα για να σηκώσουν το βάρος του παιδιού. Όταν, λοιπόν, κάθονται στη στράτα, παρόλο που δεν σηκώνουν όλο το βάρος του σώματός του, προκαλείται επιβάρυνση των κάτω άκρων και κυρίως των αρθρώσεων. Τα παιδιά πρώτα πρέπει να καθίσουν σταθερά, μετά να μπουσουλίσουν, στη συνέχεια να σταθούν και μετά να περπατήσουν.

Η στράτα είναι η συχνότερη αιτία ατυχημάτων

Αφενός η στράτα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα παιδιά και δυσκολεύονται να τη χειριστούν, αφετέρου είναι εύκολη στη χρήση με αποτέλεσμα να αναπτύσσουν ταχύτητα ίση με ένα μέτρο το δευτερόλεπτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!