Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Στη μαμά που έχει όλη την οικογένεια άρρωστη και αρρώστησε κι αυτή: «Κουράγιο!»
[Mama365]: Στη μαμά που έχει όλη την οικογένεια άρρωστη και αρρώστησε κι αυτή: «Κουράγιο!»

[Mama365]: Στη μαμά που έχει όλη την οικογένεια άρρωστη και αρρώστησε κι αυτή: «Κουράγιο!»

Για κάθε μαμά, η περίοδος των ιώσεων είναι εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά αν η γρίπη χτυπήσει όλη την οικογένεια και είναι εκείνη που πρέπει να τους φροντίσει όλους και να κρατήσει το σπίτι λειτουργικό. Τα πράγματα βέβαια, μπορεί να γίνουν σκόμη πιο δύσκολα, αν αρρωστήσει και η μαμά. Τότε είναι που πρέπει να ανασκουμπωθεί και να οργανώσει όλη την οικογένεια για να ξεπεράσουν την «διαβολοβδομάδα» της γρίπης με τον πιο ανώδυνο τρόπο.
Αυτή η μαμά είχε την ατυχία η γρίπη να χτυπήσει όλη την οικογένεια – κι εκείνη μαζί – κι έτσι αποφάσισε να απευθύνει μερικά λόγια εμψύχωσης σε όλες τις μαμάδες που περνάνε τα ίδια αυτή τη δύσκολη εποχή του χρόνου.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, όλη η οικογένεια έπεσε στο κρεβάτι με γρίπη. Και εκεί που η καρδιά μου είχε πλημμυρίσει με αγωνία για το πώς θα καταφέρω να φροντίσω τους υπόλοιπους που είχαν καταρρεύσει, κατέρρευσα κι εγώ.
Τελικά, όλα πήγαν καλά και σιγά σιγά η γρίπη άφησε το σπιτικό μας, αλλά ο αγώνας της μαμάς που έχει όλη την οικογένεια άρρωστη να κρατήσει το ηθικό ακμαίο δεν είναι καθόλου εύκολος. Ειδικά, αν κολλήσει κι εκείνη.
Από την πρόσφατη εμπειρία μου, λοιπόν, σ’ όλες τις μαμάδες που έχουν βρεθεί σ’ αυτή τη θέση έχω να πω τα εξής:

Το βασικότερο για τα μικρά σας είναι η παρουσία σας

Πέρα από τα πρακτικά ζητήματα που δεν είναι λίγα, τα μικρά σας έχουν ανάγκη την φυσική παρουσία σας ακόμη περισσότερο τώρα που είναι άρρωστα. Οι αγκαλιές, τα φιλιά και τα πειράγματά σας (και των δύο γονιών) ίσως είναι το καλύτερο καταπραϋντικό για τα βάσανα της γρίπης και, σίγουρα, κάνουν την δυσάρεστη διαδικασία της ανάρρωσης πολύ πιο ευχάριστη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!