Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Σεξ από τα 14: Είναι έτοιμοι οι νέοι για ένα τόσο μεγάλο βήμα;
[Mama365]: Σεξ από τα 14: Είναι έτοιμοι οι νέοι για ένα τόσο μεγάλο βήμα;

[Mama365]: Σεξ από τα 14: Είναι έτοιμοι οι νέοι για ένα τόσο μεγάλο βήμα;

Το γεγονός ότι τα νέα παιδιά έχουν πρόωρη σεξουαλική ζωή, είναι μια πραγματικότητα. Η συμπεριφορά, το ντύσιμο αλλά και η ωριμότητά τους, ώρες ώρες μας ξαφνιάζουν. Στην ηλικία των 14, αρκετά πριν την ενηλικίωσή τους, η πλειονότητα των νέων διατηρεί ολοκληρωμένες σχέσεις κι αυτό ενδεχομένως να μας φαίνεται πλέον φυσιολογικό.

Σκεφτείτε, όμως, πως ένα παιδί στα 14 έχει μόλις τελειώσει το γυμνάσιο και ετοιμάζεται για το λύκειο. Σκεφτείτε, επίσης, πως οι ολοκληρωμένες σχέσεις είναι κάτι πολύ παραπάνω από τη σωματική επαφή αφού, ουσιαστικά, αλλάζεις σελίδα στη ζωή σου. Οι συνέπειες είναι εξαιρετικά περίπλοκες όχι μόνο σε σωματικό αλλά και σε συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Και άραγε, όσο πρόωρη ανάπτυξη κι αν έχουν οι νέοι σήμερα, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν όλα όσα συνεπάγονται οι ολοκληρωμένες σχέσεις;

Το σώμα τους δεν είναι ακόμα έτοιμο

Το σεξ δεν είναι μία τόσο απλή υπόθεση. Εκτός από την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση για τα αφροδίσια νοσήματα και τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, το σώμα μας, για να μπορέσει να ανταποκριθεί αλλά και να απολαύσει μια σεξουαλική επαφή, πρέπει να είναι έτοιμο και ολοκληρωμένο. Στην ηλικία των 14, ο οργανισμός μας δεν έχει προλάβει να αναπτυχθεί πλήρως σε κανένα επίπεδο.

Δεν έχουν αναπτύξει συναισθηματική ωριμότητα

Πιο σημαντική κι από την σωματική ανάπτυξη, όμως, είναι η συναισθηματική ωριμότητα. Η πρώτη ολοκληρωμένη σχέση στη ζωή ενός ανθρώπου είναι εξαιρετικά σημαντική και, συνήθως, τον σημαδεύει για πάντα! Εάν, λοιπόν, η πρώτη επαφή δεν είναι καλή, είναι πολύ δύσκολο να την διαχειριστεί ένα παιδί, αφού δεν διαθέτει την συναισθηματική ωριμότητα για να αποδεχθεί και να ξεπεράσει την απογοήτευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!