Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα της κατάθλιψης που δεν πρέπει να αγνοούμε
[Mama365]: Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα της κατάθλιψης που δεν πρέπει να αγνοούμε

[Mama365]: Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα της κατάθλιψης που δεν πρέπει να αγνοούμε

Για πολλούς, η κατάθλιψη θεωρείται η μάστιγα της σύγχρονης εποχής αφού τα θύματά της ολοένα και αυξάνονται. Η δυσκολία που αντιμετωπίζουν αρκετοί όσον αφορά τη διάγνωσή της έγγυται στο ότι τα σημάδια της είναι ύπουλα γιατί δεν είναι πάντα εμφανή και πολλές φορές τα αποδίδουμε σε άλλες αιτίες. Εκτός λοιπόν, από την πεσμένη ψυχολογική διάθεση και τη ματαιότητα, η κατάθλιψη εκδηλώνεται και σωματικά.

*Φωτογραφία: pinknews.co.uk

Εξάντληση
Όλοι περνάμε περιόδους που νιώθουμε υπερβολικά κουρασμένοι, όμως στην περίπτωση της κατάθλιψης, η εξάντληση επιμένει και πολλές φορές αδικαιολόγητα, ακόμα κι αν η καθημερινότητά μας δεν είναι τόσο πιεστική ή κουραστική. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς , «συχνά το άτομο παραπονιέται ότι αισθάνεται κόπωση ή εξάντληση, σαν όλη η ενέργεια ή η ζωτικότητά του να έχει φύγει. Μπορεί να παραμείνει σε αδράνεια για όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Επιδείνωση της υγείας
Η κατάθλιψη δεν επηρεάζει μόνο την ψυχολογία μας, αλλά «χτυπάει» και το σώμα. Οι ανεξήγητοι πόνοι που δεν αποδίδονται σε κάποιο τραυματισμό ή χτύπημα και δεν υποχωρούν με φαρμακευτική αγωγή μπορεί να οφείλονται στην κατάθλιψη.
Όπως διαβάζουμε και σε σχετικό άρθρο του Iatronet , σύμφωνα με αρκετές μελέτες το τέρας της κατάθλιψης είναι ένας παράγοντας κινδύνου για πολλές σοβαρές ασθένειες, όπως οι παθήσεις του θυρεοειδούς, τα καρδιακά προβλήματα, ακόμα και η άνοια.

Αλλαγές στην όρεξη και το βάρος
Το βάρος σχετίζεται άμεσα με την κατάθλιψη γιατί συνδέεται με την αύξηση ή την απώλεια της όρεξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!