Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Τι πρέπει να αναρωτηθείτε πριν ανεβάσετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο διαδίκτυο
[Mama365]: Τι πρέπει να αναρωτηθείτε πριν ανεβάσετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο διαδίκτυο

[Mama365]: Τι πρέπει να αναρωτηθείτε πριν ανεβάσετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο διαδίκτυο

Είναι αλήθεια ότι δεν διανύουμε πια την πρώτη, αθώα περίοδο της συμμετοχής μας σε κάθε λογής social media. Πλέον, ένα πλήθος κανόνων και ρυθμίσεων μας δίνουν έναν, μερικό έστω, έλεγχο της ιδιωτικότητάς μας μέσα σε αυτά. Και πάλι όμως, πολλά από τα ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου και, ειδικότερα, από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιμένουν. Και πέρα απ’ το ότι είναι δυσεπίλυτα, η λύση τους δεν είναι εξ ολοκλήρου στο χέρι μας, το χέρι του απλού καθημερινού χρήστη.

Βεβαίως, της ανάγκης για λύση, προϋπάρχει το πρόβλημα το οποίο, πολύ συχνά, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι φωτογραφίες των παιδιών μας που, δίχως δόλο και με περίσσια περηφάνια, μοιραζόμαστε με φίλους και συγγενείς μέσω διαδικτύου. Πρόκειται, φυσικά, για στιγμές χαράς που δεν θα έπρεπε να νοθεύονται με σκεπτικισμό και προκατάληψη. Όμως δεν μιλάμε πια για ένα κλασικό οικογενειακό άλμπουμ, αλλά για εικόνες στις οποίες την πρόσβαση δεν μπορούμε να καθορίσουμε ή να αποκλείσουμε πλήρως ούτε εμείς, ούτε οι πλατφόρμες που τις “φιλοξενούν” ό,τι και αν διατείνονται οι ίδιες.

Για τον λόγο αυτό, πριν αναρτήσετε τη φωτογραφία του παιδιού σας στο διαδίκτυο, ενδείκνυται να το σκεφτείτε δυο και τρεις φορές και ν’ απαντήσετε προσεκτικά σε κάποιες βασικές ερωτήσεις:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!