Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Πώς να πειθαρχήσετε ένα υπερευαίσθητο παιδί χωρίς να το πληγώσετε
[Mama365]: Πώς να πειθαρχήσετε ένα υπερευαίσθητο παιδί χωρίς να το πληγώσετε

[Mama365]: Πώς να πειθαρχήσετε ένα υπερευαίσθητο παιδί χωρίς να το πληγώσετε

Όπως δεν είμαστε όλοι οι ενήλικες ίδιοι, έτσι δεν είναι και όλα τα παιδιά ίδια! Υπάρχουν παιδιά που οι ευαισθησίες στους είναι πολύ ανεπτυγμένες και μπορεί κάτι που μοιάζει ασήμαντο, να τα πληγώσει!

Συνήθως, πρόκειται για παιδιά με ενσυναίσθηση παραπάνω από αυτήν που θα περίμενε κανείς για την ηλικία τους, ενώ συχνά δακρύζουν με παραμύθια, τραγούδια ή θεατρικές παραστάσεις. Μπορεί ένα αστείο σας να τα κάνει να τρέξουν στο δωμάτιό τους ή μία καθημερινή σας κίνηση να παρερμηνευθεί ως απόρριψη. Επίσης, είναι παιδιά πολύ τρυφερά, με φιλότιμο και ιδιαίτερη αδυναμία στις αγκαλιές και τα φιλιά.

Όλα αυτά ίσως μοιάζουν υπερβολικά, αλλά οι γονείς που έχουμε τέτοια παιδιά μπορούμε να καταλάβουμε πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε μαζί τους. Η πειθαρχεία είναι μία δύσκολη υπόθεση την οποία, όμως, αν γίνει με το σωστό τρόπο, τα συγκεκριμένα παιδιά την εκτιμούν και την αγκαλιάζουν περισσότερο κι από τους ενήλικες.

Τα χαρακτηριστικά ενός υπερευαίσθητου παιδιού

Τα υπερευαίσθητα παιδιά θα τα αναγνωρίσετε γρήγορα από τις ευφάνταστες ιδέες ή απόψεις τους για τον κόσμο ή τη ζωή – είναι εντυπωσιακές, παράξενες, μεγαλεπήβολες και κάποιες φορές αστείες. Αγαπούν τις ερωτήσεις, και μάλιστα εκείνες που στριμώχνουν τους ενήλικες στον τοίχο, ενώ ανησυχούν από νωρίς τι γνώμη θα σχηματίσουν οι υπόλοιποι για εκείνα. Μπορεί να μην δείχνουν εύκολα ότι πληγώθηκαν στους ξένους, αλλά στα πρόσωπα που νιώθουν κοντά τους γίνονται απαιτητικά και γκρινιάρικα.

Ωστόσο, πρέπει να τα προστατέψουμε από τα πολύ έντονα συναισθήματά τους όχι με υπερβολές (υπερπροστατευτικότητα), αλλά χαρίζοντάς τους ένα ισορροπημένο και οριοθετημένο πλαίσιο όπου θα νιώθουν ασφάλεια.

Μην παραβιάζετε τα όρια που βάζετε

Ένας γενικός κανόνας, που ισχύει για όλα τα παιδιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!