Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Πώς νιώθεις όταν ξέρεις ότι αυτό θα είναι το τελευταίο σου παιδί
[Mama365]: Πώς νιώθεις όταν ξέρεις ότι αυτό θα είναι το τελευταίο σου παιδί

[Mama365]: Πώς νιώθεις όταν ξέρεις ότι αυτό θα είναι το τελευταίο σου παιδί

Πριν γίνεις μαμά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο συγκινητικό είναι να βλέπεις το μωρό σου να μεγαλώνει και να γίνεται παιδί, να είσαι περήφανη για όλες τις πρώτες του κατακτήσεις και να ζεις κάθε πολύτιμη στιγμή μαζί του. Όταν όμως έρχεται η στιγμή που ξέρεις πως όλα αυτά τα ζεις για τελευταία φορά, τα συναισθήματά σου είναι ανάμεικτα. Ναι μεν το πρώτο σου παιδί σε βάζει στον κόσμο της μητρότητας και σου μαθαίνει πώς είναι να αγαπάς αλλά το τελευταίο σου σου υπενθυμίζει ότι το κάθε λεπτό είναι πολύτιμο και δεν γυρίζει πίσω (δυστυχώς).

*Φωτογραφία: gss0.baidu.com

Όταν γίνεσαι μαμά για τελευταία φορά…

Θυμάσαι πώς είναι να μεγαλώνεις ένα μωρό
Τα άλλα παιδιά έχουν μεγαλώσει, πάνε νηπιαγωγείο ή σχολείο και σιγά- σιγά αυτονομούνται. Με το μωρό σου, λοιπόν, ξαναζείς για τελευταία φορά όλες εκείνες τις «πρώτες» φορές: όταν σε λέει «μαμά», όταν μπουσουλάει, όταν κάνει τα πρώτα του βήματα, όταν μετράς το ύψος και το βάρος του κάθε βδομάδα και το καμαρώνεις που μεγαλώνει κ.ο.κ. Αποτυπώνεις στο μυαλό σου όλες αυτές τις στιγμές και τις αναμνήσεις και ασυναίσθητα ξαναζείς τις πρώτες φορές των μεγαλύτερων παιδιών σου.
Απολαμβάνεις την κάθε στιγμή- καλή και κακή
Η κούραση, τα ξενύχτια, τα κλάματα ακόμα και τα ραντεβού στον παιδίατρο μπορεί να φαίνονται (και να είναι) βουνό, όμως όταν ξέρεις πως δεν θα τα ξαναζήσεις, επιλέγεις συνειδητά να τα αντιμετωπίσεις με χαμόγελο, υπομονή και αγάπη γιατί πολύ απλά… δεν θα ξαναγυρίσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!