Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Πώς να μην κάνετε τον διαιτητή στους καυγάδες των παιδιών
[Mama365]: Πώς να μην κάνετε τον διαιτητή στους καυγάδες των παιδιών

[Mama365]: Πώς να μην κάνετε τον διαιτητή στους καυγάδες των παιδιών

Οι καυγάδες ανάμεσα στ’ αδέρφια, δεν είναι απαραίτητα προϊόν επιθετικότητας ή κακής σχέσης. Ανταγωνισμός ή ασήμαντες αντιδικίες μπορεί να προκύψουν όταν δυο αδέρφια μεγαλώνουν μαζί  -κι ακόμη περισσότερο, όταν και τα δυο είναι μικρά. Όσο φυσιολογικοί κι αν είναι οι καυγάδες, ωστόσο, δεν παύουν να είναι δυσάρεστοι και να προσθέτουν ακόμη έναν ρόλο στη μακρά λίστα ρόλων της μαμάς: αυτόν του διαιτητή.

Το ζητούμενο εδώ, δεν είναι να απαλλαγεί ο γονιός από μία επιπλέον ευθύνη –άλλωστε, οι ευθύνες και οι ανάγκες των παιδιών δεν σταματούν ποτέ. Το ζητούμενο είναι να περιορίσει τον βαθμό παρέμβασής του, όχι για να «ηρεμήσει το κεφάλι του», αλλά για να διδάξει στα παιδιά πώς να λύνουν μόνα τις διαφορές τους, με ωριμότητα και σωστή διαχείριση των έντονων συναισθημάτων τους.
Πώς, λοιπόν, μπορούμε να πετάξουμε τη σφυρίχτρα του διαιτητή και πότε η παρέμβασή μας είναι αναγκαία;
Αρχικά, πρέπει να κατανοήσουμε την αιτία του καυγά
Το αίσθημα ανταγωνισμού είναι κοινό σε αδέρφια κοντινής ηλικίας κι ακόμη περισσότερο, σε αδέρφια του ίδιου φύλου και τις περισσότερες φορές απλώς μεταφράζεται σε αίσθημα αδικίας που ίσως νιώθουν ως προς τους γονείς και τα προνόμια που τους στερούνται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!