Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Πώς να μεγαλώσετε πανέξυπνα παιδιά
[Mama365]: Πώς να μεγαλώσετε πανέξυπνα παιδιά

[Mama365]: Πώς να μεγαλώσετε πανέξυπνα παιδιά

Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι από μόνο του δύσκολο. Δεν αρκούν η υγιεινή διατροφή, ο θηλασμός ή το σταθερό πρόγραμμα για να ισχυριστείς πως έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου για εκείνο. Οι προκλήσεις είναι αμέτρητες, ενώ ο ενήλικος κόσμος τον οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε μερικά χρόνια είναι περίπλοκος και απαιτητικός. Όταν, βέβαια, είναι ακόμη μικροσκοπικό και μόλις έκανε τα πρώτα του βήματα ή είπε τις πρώτες του λεξούλες, είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε πως κάποτε (και μάλιστα πολύ πιο σύντομα απ’ όσο νομίζουμε!) θα είναι ένας ανεξάρτητος, ολοκληρωμένος και ώριμος ενήλικας.

Μέχρι τότε, όμως, θα είμαστε δίπλα του ώστε να του δώσουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια. Η εξυπνάδα, δηλαδή η προσαρμοστικότητα, η εφευρετικότητα και η ευελιξία είναι ίσως το πιο βασικό όλων!

Μιλήστε του από την πρώτη μέρα, χωρίς να μπεμπεκίζετε!

Η φωνή της μαμάς είναι ό,τι πιο οικείο για το βρέφος. Την ακούει 9 ολόκληρους μήνες στην κοιλιά σας, την αναγνωρίζει και είναι από τα πρώτα πράγματα που το συνδέουν με τον κόσμο. Μπορεί να μην καταλαβαίνει τι του λέτε, αλλά αντιλαμβάνεται τον τόνο ή το ύφος σας. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να μην μπεμπεκίζετε – ακόμα κι αν σας φαίνεται χαριτωμένο! Για παράδειγμα, αποφύγετε τις λέξεις «άτα» ή «μαμ». Οι λέξεις «βόλτα» ή «φαγητό», εκτός από το ότι είναι ωραιότατες, το βοηθούν να μιλήσει σωστά, ενώ ενεργοποιούν το μυαλό του όσο προσπαθεί να συντάξει μεγαλύτερες και δυσκολότερες λέξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!