Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Πώς να κάνετε ένα παιδί συνεργάσιμο χωρίς να του φωνάζετε
[Mama365]: Πώς να κάνετε ένα παιδί συνεργάσιμο χωρίς να του φωνάζετε

[Mama365]: Πώς να κάνετε ένα παιδί συνεργάσιμο χωρίς να του φωνάζετε

Και ξαφνικά, εκεί που το παιδί σου είναι μωρό και το μόνο που ζητά επίμονα είναι η αγκαλιά σου, κλείνει τα 2 και γίνεται ένας μικρός επαναστάτης δίχως αιτία (και δίχως ζελέ στο μαλλί). Ειδικά αν έχει μικρότερο αδερφάκι και νιώθει πως πρέπει να εκφράσει ακόμη πιο δυναμικά την αντίδρασή του. Η πειθαρχία, τότε, αρχίζει και γίνεται πολύπλοκη υπόθεση και απαιτεί περίσσια υπομονή και πολλή εφευρετικότητα. Μια τέτοια, εφευρετική προσέγγιση είναι και εκείνη που «πατά» στο γεγονός ότι, για τα παιδιά, τα πάντα μπορούν να γίνουν παιχνίδι.
Με λίγα λόγια, κάνοντας αυτά που θέλουμε να κάνει το παιδί λίγο πιο διασκεδαστικά για ‘κείνο, αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να τα κάνει αδιαμαρτύρητα και χωρίς να υψώσουμε τη φωνή μας ούτε στιγμή.

Πρώτα απ’ όλα, βέβαια, πρέπει να κατανοήσουμε ότι ένα παιδί δεν έχει τις ίδιες ανησυχίες ή προτεραιότητες με μας. Δεν το ενδιαφέρει ο χρόνος που θα πάρει να γίνει μια δουλειά ούτε καν το αν θα γίνει τελικά. Δεν καίγεται για την καθαριότητα ή την τάξη, μπορεί να ζήσει με λίγη παραπάνω βρωμιά και η ακαταστασία του μοιάζει φυσιολογική. Οπότε, όσο και αν του φωνάξουμε, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτό. Μπορεί να πειθαρχήσει τελικά, αλλά μόνο επειδή δεν μπορεί να επιβληθεί εκείνη τη στιγμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!