Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί με ειδικές ανάγκες (μέσα απ’ τα μάτια του γονιού)
[Mama365]: Πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί με ειδικές ανάγκες (μέσα απ’ τα μάτια του γονιού)

[Mama365]: Πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί με ειδικές ανάγκες (μέσα απ’ τα μάτια του γονιού)

Κάθε παιδί είναι μοναδικό και έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά και τις δικές του ιδιαιτερότητες και ταλέντα. Κάθε παιδί πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μοναδική ψυχοσύνθεση, ανεξάρτητα απ’ το αν ζει με κάποια αναπηρία ή όχι. Ωστόσο, το ευαίσθητο ζήτημα των παιδιών με ειδικές ανάγκες θα έπρεπε να μας απασχολεί κατά τι περισσότερο –ειδικά σε μια χώρα που δεν προνοεί και δεν περιθάλπει όσους το χρειάζονται περισσότερο.

Τέτοιοι γονείς –ακούραστοι, ανιδιοτελείς, υπομονετικοί- ρωτήθηκαν «Τι θα θέλατε να ξέρει ο κόσμος για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες;» και απαντούν από καρδιάς (και βάζοντάς μας στη θέση μας).
1. «Ενώ μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένα φυσικά χαρακτηριστικά, πρότυπα συμπεριφοράς ή συγκεκριμένες επιπλοκές στην υγεία που συνδέονται με μια συγκεκριμένη διάγνωση, κάθε παιδί εξακολουθεί να είναι μοναδικό. Μην “τσουβαλιάζετε” όλα τα παιδιά στο ίδιο σακούλι. Είναι λάθος κι υποτιμητικό.»
2. «Μην κρίνεις ένα βιβλίο απ’ το εξώφυλλο. Αν σου λέω ότι το παιδί μου έχει μια συγκεκριμένη πάθηση/ διαταραχή/ ασθένεια, δεν έχει κανένα νόημα να μου απαντάς “Περίεργο… και φαίνεται μια χαρά!”. Λες να σου λέω ψέματα;»
3. «Το ότι το παιδί μου δεν μπορεί να μιλήσει, δεν σημαίνει ότι δεν ακούει τίποτα απ’ όσα λες, γι’ αυτό πρόσεξε πώς μιλάς όταν είσαι κοντά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!