Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 8 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: «Πώς επιβίωσα όταν ο γιος μου ήταν στην εφηβεία»
[Mama365]: «Πώς επιβίωσα όταν ο γιος μου ήταν στην εφηβεία»

[Mama365]: «Πώς επιβίωσα όταν ο γιος μου ήταν στην εφηβεία»

Η εφηβεία είναι δύσκολη περίοδος για όλους τους γονείς, γιατί πολύ απλά ενώ ξέρουμε ότι οι λεπτοί χειρισμοί είναι απαραίτητοι, η υπομονή μας εξαντλείται πολύ πιο εύκολα απ’ όσο θα θέλαμε. Μπροστά μας δεν έχουμε το μικρό υπάκουο παιδί που είχαμε συνηθίσει, αλλά έναν εκκολαπτόμενο ενήλικα που προσπαθεί να βρει τη δική του ταυτότητα. Πρέπει να είμαστε δίπλα του και να τον καθοδηγούμε, όμως αρκετές είναι οι φορές που τα χάνουμε και να τον προσεγγίσουμε γίνεται δύσκολο. Μια μαμά που πέρασε δύσκολη εφηβεία με τον γιο της εξομολογείται ότι ήταν από τις πιο απαιτητικές περιόδους στη ζωής της και δίνει τα «φώτα» της, στις άλλες παθούσες.

«Υπήρχαν στιγμές κατά τη διάρκεια της εφηβείας του γιου μου που πίστευα ότι δεν θα τα βγάλω πέρα. Μάλιστα, σκεφτόμουν ότι μόνο ένας απ’ τους δύο μας θα επιβίωνε! Ευτυχώς, τώρα που ο πρωτότοκός μου βρίσκεται ένα βήμα πριν την ενηλικίωση, μπορώ να πω ‘’αντίο’’ στην εποχή εκείνη. Και κάτι ακόμα, γιατί κανείς ποτέ δεν μου είπε πόσο δύσκολη περίοδος είναι;

Οι ηλικίες των 2 και 3 ετών είναι γνωστές για το πόσο απαιτητικές και εξαντλητικές είναι. Πολλές μαμάδες, οι οποίες παραδέχονται την δυσκολία, μοιράζονται με χαρά συμβουλές-απόσταγμα των εμπειριών τους. Αλλά τι γίνεται με τους εφήβους; Ένιωσα αρκετές φορές χαμένη, σ’ έναν άγνωστο κόσμο χωρίς καμία μαμά να μπορεί να με καθοδηγήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!