Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Πώς επηρεάζει η βιομηχανία της μόδας τις κόρες μας και τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό
[Mama365]: Πώς επηρεάζει η βιομηχανία της μόδας τις κόρες μας και τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό

[Mama365]: Πώς επηρεάζει η βιομηχανία της μόδας τις κόρες μας και τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό

Η πραγματική ομορφιά των ματιών βρίσκεται στο βλέμμα, και η πραγματική ομορφιά του ανθρώπου στην ψυχή. Δεν είναι λίγες οι φορές που γνωρίζουμε έναν άνθρωπο με ατέλειες ο οποίος, όμως, μας «κερδίζει» και μας γοητεύει, ενώ κάποιος αντικειμενικά όμορφος μας περνά εντελώς αδιάφορος. Μέχρι, όμως, να φτάσουμε σ’ αυτή την συνειδητοποίηση, έχουμε περάσει ώρες ατέλειωτες μπροστά στον καθρέφτη μας, προσπαθώντας να μοιάσουμε στις καλλονές που βλέπουμε στα περιοδικά και τις τηλεοράσεις.

Όσο είμαστε νεότερες παλεύουμε με δίαιτες, ξοδεύουμε περιουσίες σε ρούχα ή καλλυντικά και επισκέψεις σε αισθητικούς και πλαστικούς χειρουργούς. Τρανταχτό παράδειγμα μια παίκτρια του Next Top Model που, θέλοντας να μοιάσει στο πρότυπα που προωθεί η βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς, εμφανίστηκε στο σόου έχοντας κάνει πλαστικές επεμβάσεις. Το περίεργο ήταν πως η κριτική επιτροπή της εκπομπής, η οποία αποτελείται από γνωστούς παράγοντες αυτής της βιομηχανίας, την απέρριψε ασκώντας της σκληρή κριτική. Μεγάλη εντύπωση, δε, προκάλεσε η στάση της παρουσιάστριας και διεθνούς μοντέλου Βίκυς Καγιά, η οποία φαινόταν έκπληκτη για την επιλογή της παίκτριας να επέμβει στις ατέλειές της.

Τα μηνύματα που περνούν στα νέα κορίτσια είναι διφορούμενα και τα γεμίζουν με επιπρόσθετο άγχος. Τους ζητάμε να είναι τέλεια, αλλά χωρίς να διορθώνουν τις ατέλειές τους. Και να δεν γεννηθούν τέλειες; Κι αν δεν υπάρχει τελειότητα;

Το ζητούμενο είναι να προστατεύσουμε τα παιδιά από αυτόν τον μηχανισμό και να τους μεταφέρουμε, όσο γίνεται, την εμπειρία μας από τα δικά μας λάθη και στραβοπατήματα. Όταν το παιδί μας θέλει να μοιάσει στην Βίκυ Καγιά, για παράδειγμα, και αρχίσει να ντύνεται όπως εκείνη, να ανησυχεί για το βάρος της ή να περνάει ώρες μπροστά από τον καθρέφτη, μάλλον έχει έρθει η ώρα να εστιάσουμε λίγο παραπάνω στις επιρροές που δέχεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!