Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Πώς η εμμονή της εγκύου με το βάρος βάζει σε κίνδυνο το έμβρυο
[Mama365]: Πώς η εμμονή της εγκύου με το βάρος βάζει σε κίνδυνο το έμβρυο

[Mama365]: Πώς η εμμονή της εγκύου με το βάρος βάζει σε κίνδυνο το έμβρυο

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης η ευτυχία της μέλλουσας μαμάς βρίσκεται πραγματικά στο ζενίθ. Βιώνει σημαντικές αλλαγές τόσο στο σώμα, όσο και την ψυχολογία της. Είναι φυσικό και αναμενόμενο ότι εκείνη την περίοδο οι διατροφικές της ανάγκες είναι αυξημένες και αυτή η…αύξηση, μοιραία θα φανεί και στα κιλά.

Αρκετές γυναίκες ωστόσο, δυσκολεύονται να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα παχύνουν και φτάνουν στο σημείο να κάνουν αυστηρή δίαιτα, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τόσο την δική τους υγεία, όσο και του μωρού τους. Αυτή η εμμονική συμπεριφορά με τα κιλά είναι γνωστή ως Pregorexia και οι επιπτώσεις της είναι σοβαρότερες απ’ό,τι ενδεχομένως φαίνεται.

Τι είναι η Pregorexia

Ο όρος Pregorexia -αν και δεν είναι επίσημος όρος της ιατρικής- χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εμμονή της μέλλουσας μητέρας να μην παχύνει στην εγκυμοσύνη. Συχνά, αυτό οδηγεί στο να παραλείπει γεύματα, να κάνει αυστηρές δίαιτες ή ακόμη και να καταφεύγει στην λήψη λιποτροπικών συμπληρωμάτων για να αδυνατίσει. Το εμμονικό άγχος για την εξωτερική εικόνα δυστυχώς υπερισχύει της λογικής, ακόμα και της αυτοσυντήρησης, με – αρκετές φορές – άσχημες επιπτώσεις και για το έμβρυο.

Πιθανές αιτίες εκδήλωσης Pregorexia

Έρευνες έχουν δείξει ότι η Pregorexia οφείλεται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες: παραδοσιακά media και τύπος, social media, ακόμα και ο κοινωνικός περίγυρος αρκετά συχνά προβάλλουν ένα γυναικείο πρότυπο η εικόνα του οποία είναι σε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!