Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Πώς να έχετε μια σχολική χρονιά με λιγότερους πονοκεφάλους
[Mama365]: Πώς να έχετε μια σχολική χρονιά με λιγότερους πονοκεφάλους

[Mama365]: Πώς να έχετε μια σχολική χρονιά με λιγότερους πονοκεφάλους

Ακόμη μία σχολική χρονιά ξεκίνησε και τον ενθουσιασμό μας συνοδεύει η ανησυχία για τα παιδιά μας, που για αρκετές ώρες της ημέρας δεν θα είναι πια κάτω από το άγρυπνο βλέμμα μας. Δυστυχώς, από τη στιγμή που δεν είμαστε δίπλα τους δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, πέρα απ’ το να ελπίζουμε ότι οι χώροι του σχολείου τηρούν όλες τις προϋποθέσεις που εγγυώνται τη μέγιστη δυνατή προστασία από συνήθεις κινδύνους. Μπορούμε όμως, σε συνεργασία με το παιδί, να λάβουμε τα μέτρα μας προβαίνοντας σε κάποιες βασικές, αλλά αποτελεσματικές, προληπτικές ενέργειες.

Μάθετε στο παιδί να πλένει τα χέρια του καλά και συχνά

Όταν οι ιώσεις είναι σε έξαρση, οι πιθανότητες να επιστρέψει το παιδί απ’ το σχολείο έχοντας κολλήσει κάτι αυξάνονται ραγδαία. Ο καλύτερος τρόπος να περιορίσετε τον κίνδυνο είναι να του δείξετε πώς να προστατεύεται μόνο του, πλένοντας τα χέρια του σχολαστικά και συχνά.
Το καλό εσωτερικό και εξωτερικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι – και όχι μόνο με νερό – είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να αποτραπεί η μετάδοση μικροβίων από και προς τους άλλους. Πρέπει όμως να εφαρμόζεται όσο τακτικά χρειαστεί, αφού κάθε φορά που αγγίζουμε ένα αντικείμενο που έχουν αγγίξει πολλοί – ένα πόμολο π.χ. – τα χέρια μας μετατρέπονται σε εστία μικροβίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!